chleb - 26672 przepisów (strona:882/1779)

Domowy chleb razowy. 205

wystudź.    C hlebek ten cudownie pachnie i wspaniale smakuje ! Polecam. c zas przygotowania ciasta to około 10 minut, nie licząc wyrastania ciasta i pieczenia. Zapach świeżo pieczonego chleba unosi się po całym domu. Wszyscy domownicy wiedzą co się piecze

Przepisy i porady kulinarne
Tosty francuskie z twarożkiem z nerkowców i rabarbarem 202

iedy byłem dzieciakiem tosty francuskie, zwane w moim domu po prostu chlebem w jajku były jedną z moich ulubionych opcji śniadaniowych. Czasami robiło się je na słono z ziołami, a niekiedy na słodko z hojną porcją dżemu lub twarożku ze świeżymi owocami. Gdy byłem już starszy, danie trochę zostało zapomniane. Później odkryłem je na nowo w Hiszpanii, gdzie w okresie

Food Square
Pasta z twarogu z ogórkiem kiszonym 302

Bardzo często robię przeróżne pasty do chleba. Dziś dzielę się z Wami szybką i bardzo smaczną pastą z twarogu i ogórka kiszonego. By wyczarować taką pastę nie potrzebujemy wiele, wystarczy twaróg, ogórki i dużo pietruszki.  Składniki: 200 g twarogu 2-3 ogórki kiszone 1/2 małej cebuli 1/2 pęczku pietruszki jogurt naturalny/ majonez sól, pieprz Wykonanie: Twaróg wrzucić do miski

magiczna kuchnia Kasi
Szparagowa z grzankami 169

mniejsze kawałki. Mniej więcej półtorej szklanki wody z gotowania szparagów dodajemy do wywaru. Doprawiamy solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Śmietanę łączymy z żółtkiem, a następnie wlewamy do zupy. Chleb tostowy kroimy w kostkę a następnie rumienimy na suchej patelni lub w piekarniku. Pokrojone na kawałki mięso wykładamy na talerz, zalewamy zupą, dodajemy pokrojone na mniejsze kawałki szparagi, posypujemy obficie posiekanym

Smaki Na Talerzu
PASTA RYBNA Z TOFU 225

łagodnej musztardy świeży koper PRZYGOTOWANIE: Odsączone tofu miksujemy z sokiem z cytryny (lub octem) , następnie blendujemy z pozostałymi składnikami. Pasta najlepiej smakuje na 2 dzień koniecznie na świeżym domowym chlebie ! Gorąco zachęcam do wypróbowania  SMACZNEGO

Marcepanowa kuchnia
Chleb z jarmużem i serem feta (Pane con cavolo nero e feta) 188

tagliati finemente. Mescolate bene il tutto. Ciasto przelewamy do podłużnej foremki (10x25 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. **** Versate il composto nello stampo (10x25 cm) foderato con carta da forno. Chleb pieczemy ok. 35-40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni do tzw. suchego patyczka. **** Infornate il pane in forno preriscaldato a 180 gradi per circa 35-40 minuti. Smacznego

La grande e la piccola cuoca
Pasta jajeczna 225

Bardzo dobra pasta, idealna na chleb. Szybka w wykonaniu i bardzo prosta. Jajka ugotować na twardo. Ostudzić i obrać z łupinek. Pokroić w drobną kostkę i wrzucić do miski. Dodać posiekaną natkę pietruszki, chrzan, majonez. Wymieszać i doprawić do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem. Wstawić do lodówki, żeby smaki ze sobą się połączyły i pasta ostygła. Pyszna pasta, polecam

Kuchnia Pokoleń
PASTA Z KURCZAKA 216

Dziś kolejna smaczna propozycja na wykorzystanie mięsa z rosołu. Jak wiecie nie jestem zwolenniczką kupnych wędlin,chleba też jem bardzo mało - jeśli jednak mam ochotę na kromeczkę to wolę zjeść zdrowo i smacznie. Polecam wiec mój przepis na pastę z kurczaka,indyka - zależy z czego robimy rosołek. U mnie była to kura szczęśliwa bo z własnej hodowli. Składniki

Niespełnione zdolności kulinarne
Koszyczki z chleba tostowego 224

Hej Dziś propozycja dla ,,niejadków”. Często w rozmowach słyszę, moje dziecko nie chce jeść. Co robić?" Zacznijmy od efektowniejszego wyglądu. Potrafimy robić zapiekanki? Zróbmy je

Tylko pysznie
Pasta jajeczna z chrzanem. Dekoracyjne kule z mchu. 298

twardo. Dekoracje są wiosenne, więc mogą posłużyć dalej. Zajączki, baranki i pisanki schowam do drewnianej skrzynki i powędrują na strych. A z gotowanych jajek możemy zrobić pyszną pastę na chleb. Przepis pochodzi od mojej Mamy, nie podam więc konkretnej ilości

dolcevitainmykitchen
Marchewkowe bułki na zakwasie z wody marchwiowej 196

marchewkowe buły są cudowne, czyli nie klapną i choć wyglądają na początku że są płaskie to w piekarniku skoczą do góry. Polecam zabawy z warzywami przy pieczeniu bułek czy chlebów. Jak zrobić wodę zakwasową znajdziecie pod linkiem, tak samo jak i zakwas na bazie wody zakwasowej. Tutaj dzisiaj przepis na bułki marchewkowe, są pyszne, mają sprężysty miękisz i chrupiącą skórkę

Moje Małe Czarowanie
Domowa bryndza – jak zrobić bryndzę w domu 635

się zrobić ją kolejnym razem z podwójnej porcji i może tą drugą część uda się przetrzymać te 2-3 tygodnie A domowa bryndza, rozsmarowana z odrobiną oliwy na domowym chlebie… no cóż.. nie da się opisać. Na pewno też podzielę bryndzę i do części dodam płatki papryki a do pozostałej kminek. Taki słoiczek wychodzi z 4 l mleka

Mieszam w Garnku
Chleb bezglutenowy gryczano-kukurydziany 167

składników i wyszedł mi jeden bochenek o wymiarach 25 x 11 cm Ale nie wiem czemu podczas pieczenia lekko na środku opadł:( Nie miało to jednak wpływu na smak chleba, zakalca nie było

Proste Potrawy
Pasta kanapkowa z konserwy rybnej z marchewką – Lubelski Kociołek 333

Lubicie pasty kanapkowe? Ja do tej pory nie przepadałam. Jadłam mało chleba więc i z pastami było mi nie po drodze. Jednak odkąd zaczęłam sama piec pieczywo stałam się i fanką zdrowych past kanapkowych. Pastą kanapkową z konserwy rybnej z marchewką poczęstowała mnie ostatnio koleżanka i rozsmakowałam się w niej. Jest genialna. Takie niby proste połączenie smaków a efekt niesamowity

sierotka maRysia w kuchni

Proponowane wyszukiwania