chleb - 26084 przepisów (strona:888/1739)

Cytrynowa pasta z dorsza z czerwonym pieprzem 174

daniu obiadowym. Świetnie sprawdzi się na śniadaniowym stole. Warto zaglądnąć do sklepu rybnego po wędzonego dorsza i czym prędzej przyrządzić sobie pikantną a zarazem odświeżającą pastę na ulubiony chleb. Dorsz doda wam spore ilości łatwostrawnego białka, naszpikuje Was selenem, jodem, witaminą B12, A i D. Pieprz natomiast dzięki zawartości piperyny genialnie wpłynie na nasz układ trawienny odpornościowy i wagę

Kuchnia PROzdrowotna
Chleb z siemieniem lnianym i złotym lnem 157

dodatkiem mąki krupczatki..pierwszy raz taki robiłam..no i jeszcze kiedy znów zrobię..dodam wtedy więcej jakiś ziaren lub pestek..tym razem dodałam troszkę siemienia lnianego i lnu złotego. Chleb na zdjęciu krojony na ciepło..i dlatego tak wygląda...na zimno już pewnie nie doczekałby się zdjęć. 2 szkl. letniej wody 25 g drożdży  3,5 szkl. mąki krupczatki

Moje domowe kucharzenie
Chleb żytnio - jęczmienny na zakwasie z czarnuszką 139

jęczmienny, wilgotny i "niestarzejący" się. Idealny z samym masłem, ja uwielbiam o tej porze roku pajdę ze smalcem i ogórkiem małosolnym. Dokarmiajcie swoje zakwasy i do pieczenia. Chleb żytnio - jęczmienny na zakwasie z czarnuszką. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
PASTA Z WĘDZONEJ MAKRELI 172

razem z makreli. Moja rodzinka uwielbia ryby pod każdą postacią, więc taka pasta musiała również przypaść im do gustu. Idealnie sprawdziła się jako dodatek do kanapek, oczywiście z domowego chleba na zakwasie . Polecam wszystkim smakoszom past. Inspiracją był przepis, na który natknęłam się u Olgi Smile . Składniki: - 1 tuszka makreli wędzonej ok.300g - ok.300g białego twarożku kremowego (sera 3-krotnie mielonego

Smaczne Zdrowe
Hummus z batatów i soczewicy 157

Hummus z batatów i soczewicy to pyszny dodatek do chleba, mięsa i drobiu. Uwielbiam hummus z batatów. Jest lekko słodki, a przy tym bardzo mocno doprawiony. Pieprz kajeński, kmin rzymski, kolendra…Tych przypraw nie może zabraknąć w przepisie na hummus . Hummus to ulubione smarowidło, które bardzo często przyrządzam. Hummus z batatów Składniki: 1 batat, około 300 g 2 ząbki

codojedzenia
Ziemniaczana focaccia 183

lubicie świeży chleb na śniadanie? I mam na myśli świeży – ciepły, wyjęty prosto z piekarnika? Takie pieczywo, przy którym nie trzeba stać kilka godzin w kuchni, tylko 5 minut. 5 MINUT... Source

Szybko Tanio Smacznie
Chlebek idealny na tosty 164

Zachęcam do przygotowania domowego chleba idealnego na tosty .Pewnie myślicie ,że upieczenie takiego chlebka jest trudne i pracochłonne, więc mówię wam nieeeeeeeeeeeee i zachęcam bo to sama przyjemność i nie ma nic trudnego w przygotowaniu.Wyrabiacie  ciasto i zostawiacie do wyrośnięcia,a potem tylko wystarczy upiec. Wbrew pozorom myślę, że każdy

Różowa kuchnia
Pasta z zielonego groszku 126

pasta jest wyjątkowa jak na smarowidło do chleba bo jest lekko słodkawa. Jednak dodatek wina nadaje jej ciekawego aromatu. W sumie to oryginalnie był to przepis na zupę. Jako, że nie ma dla... Source

Szybko Tanio Smacznie
Kotleciki z cukinii i czerstwego chleba 479

obiad w upalne dni. Na przepis natknęłam się na jednym z włoskich blogów. Wprowadziłam do niego kilka swoich zmian i w tej […] Artykuł Kotleciki z cukinii i czerstwego chleba pochodzi z serwisu Wiszniówka

Wiszniówka
Chleb z kaszy jaglanej i amarantusa 165

łyżek wody Przygotowanie: Wszystkie składniki dokładnie ze sobą łączymy, następnie przekładamy do keksówki wysmarowanej olejem kokosowym. Pieczemy w piekarniku w 180 st przez 40 min.  Najlepiej zostawić chleb do ostudzenia na całą

Łycha smaków
Grzanka z serkiem i rzodkiewką 124

inne ciemne pieczywo 100 g domowego twarogu lub wiejskiego serka twarogowego 1 łyżka jogurtu greckiego łyżeczka oliwy z chilli szczypiorek rzodkiewka sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Z chleba żytniego przygotowujemy grzanki, krojąc kromki na skos i podsmażając je z obu stron na oliwie lub przygotowując je bez tłuszczu w tosterze. Twarożek mieszamy z jogurtem i z drobno pokrojonym szczypiorkiem

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pâté, czyli pasztet z watrobki drobiowej 141

pasztety? Jeśli tak to to danie przypadnie wam do gustu. Zapraszam do przygotowania p âté , czyli francuskiej odmiany pasztetu. Jest to masa delikatna , kremowa, z aromatem wina, idealna do chleba na kolację , czy jako przekąska dla gości . Dla wielbicieli wątróbki będzie to nie lada rarytas. Do tego robi się szybko i prosto. Polecam. Podobne smarowidło pojawiło się już na blogu

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Chlebek bananowy paleo, najlepszy! (bez glutenu) 184

zasmakował, jeden z lepszych jakie dotychczas robiłem. W sumie nie wiem dlaczego nazywa się on chlebkiem, a nie ciastem bananowym. Jego smak i puszysta masa nie mają z samym chlebem nic wspólnego. Jest delikatny, bardzo kakaowy, a banany nadają mu niezwykłej miękkości. Składniki: 4 dojrzałe banany 2 szklanki mąki migdałowej ¾ szklanki oleju koksowego nasiona kakaowca łyżka nasion chia rozpuszczona

PaleoLife
CHAŁKA BEZGLUTENOWA 245

jadłam dobrej chałki, aż stało się!!! Udało mi się upiec z smaku idealną :), można się przyczepić, że nie jest zaplatana, więc to taki słodki chleb.... Ale w smaku chałka jak glutenowa z najlepszej piekarni :) Do tego samodzielnie zrobione masło, kubek mleka i już mamy własnoręcznie zrobiony śniadaniowy raj :D SKŁADNIKI: - 200 g mieszanki mąk bezglutenowych (u mnie ryżowa, ziemniaczana, kukurydziana

Kuchnia bezglutenowa Loli
Indyjski naan ziemniaczany 195

Chleby uwielbiam piec wszelakie więc jak znalazłam ten przepis też postanowiłam go wykorzystać. My jedliśmy go jako gigantyczne pierogi a smakują wybornie. Masa ziemniaczana dobrze doprawiona jest przepyszna. Polecam gorąco taki rodzaj chlebków. Indyjski naan ziemniaczany. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie