chleb - 26576 przepisów (strona:895/1772)

pesto niedźwiedzia 199

dodajemy stopniowo oliwę. Gdy powstanie gładka masa doprawiamy solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. Pesto idealnie nadaje się jako sos do makaronów jak i również jako smarowidło do chleba

Domowy Smak Jedzenia
chleb pszenno – orkiszowy na zakwasie 188

składniki: 250 g mąki pszennej 250 g mąki orkiszowej 150 g mąki orkiszowej razowej 300 g zakwasu (ja użyłam żytniego) 1 łyżka soli himalajskiej 1 łyżka

Domowy Smak Jedzenia
drobiowo-wieprzowe z szynkowaru 196

stopni 1,5 godziny.Mięsko nie może się gotować tylko ma się parzyć. Po zdjęciu z ognia,wyjąć z wody i pozostawić do ostygnięcia..Wędlinka doskonała na zimno,na chleb w towarzystwie chrzanu i ćwikły.  Smacznego

w mojej kuchni
Ciasto na pierogi z autoamtu 246

Pierwszy raz od niepamiętnych czasów zrobiliśmy pierogi, ale żeby ułatwić sobie życie ciasto było tym razem wyrabiane w automacie do chleba i muszę przyznać, że tak dobrych pierogów jeszcze nigdy nie udało nam się zrobić. Ciasto jest po prostu idealne, nie rozrywa się, jest miękkie i smaczne po ugotowaniu, Składniki - proporcje na około 45-50 niewielkich pierogów 500 g mąki

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Chleb pełnoziarnisty pszenno-orkiszowy 190

Dodać zaczyn i mleko. Ciasto dobrze wyrobić i odstawić do wyrośnięcia na 1 godzinę. Wyrośnięte ciasto ponownie szybko zagnieść. Uformować bochenek, spryskać z wierzchu wodą i zrobić kilka nacięć. Chleb odstawić do wyrośnięcia na 30 minut. Piec 40 minut w 200°C (góra/dół). Smacznego

Pełny talerz
Chleb z orzechami i żurawiną 201

przyznam szczerze że już prawie zjedzony i dlatego mogę powiedzieć z czystym sumieniem że pyszny on Ci był. Polecam gorąco bo i pracy z nim mało a efekt, mniam. Chleb z orzechami i żurawiną. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Pudding chlebowy 157

razy się zdarza, że zostaje wam pieczywo. Czerstwego nikt już nie ma ochoty jeść. Ja jednak jestem przeciwnikiem wyrzucania jedzenie. Pieczywo (chleb, bułki, chałka) można użyć do zrobienia puddingu chlebowego. To danie może być pomysłem na śniadanie lub szybkim deserem. Mi najbardziej smakuje na ciepło. Nowy post Pudding chlebowy pojawił się w Wypieki i Rumieńce

Wypieki i Rumieńce
Tuńczykowa pasta do kanapek 236

pyszna i prosta w przygotowaniu pasta jajeczno - rybna. Robi się ją bardzo szybko, będzie doskonała na przekąskę lub drugie śniadanie. Idealna do chleba, lub jako dip do warzyw. Przygotowałam ją na bazie ugotowanych żółtek i tuńczyka. Tuńczykowa pasta do kanapek Czas przygotowania: 15 minut Proporcje dla 6 osób Składniki: 8 ugotowanych  żółtek  1 puszka tuńczyka

Kulinarne przygody Gatity
Miseczki chlebowe na kefirze 207

dzisiaj wam również chciałabym przedstawić moją kolejną propozycję, którą są miseczki chlebowe na kefirze. Już raz piekłam miseczki chlebowe, ale te wydają mi się lepsze. Utrzymują świeżość długo, smak chleba jest taki lekki, a skórka chrupiąca. Miseczki chlebowe można upiec wcześniej i przechowywać zamrożone. Można upiec je kilka dni wcześniej i do samego serwowania podgrzać 10 minut w 200 stopniach

dom-agi.pl
Schab parzonay z dodatkiem majonezu do chleba 389

obaw mogę go szczerze polecić. Domowa wędlina, to jest to, co w domu bardzo lubimy i robimy dosyć często. A tutaj jeszcze inny przepis na  parzony schab do chleba , który również polecam. Składniki: 1,5 kg schabu b/k Przyprawy: 3 łyżki majonezu 1,5 łyżki soli  3 łyżeczki majeranku 3 łyżeczki suszonego oregano 1/2 łyzeczki grubo mielonego pieprzu

Gosia gotuje
Chleb pszenno- żytni z czarnuszką, kminkiem i słonecznikiem 261

Przepis podpatrzyłam u Renaty z Apetytu na więcej :) Jest to mój drugi wypiek chleba i jestem zachwycona. Przepis jest bardzo prosty, nie wymaga zagniatania i właściwie to robi się prawie sam :) Zachęcam Was, bo wyszedł bardzo, bardzo, bardzo dobry :)  A zapach w całym domu mmmm... ;) Keksówka mierzona u góry- 30cm x10cm. Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka maki

Czerwona Porzeczka
Chleb z siemieniem lnianym i amarantusem 182

cedzaka wyłożonego ściereczką i znów odstawić do wyrośnięcia na 30 minut. Przełożyć na blaszkę lub kamień do pizzy i  piec około 45 minut w temp. 200 stopni. Chleb dodaję do marcowej listy   "Na zakwasie i na drożdżach"   prowadzonej  przez Akacjowy blog

Moje domowe kucharzenie
Łatwy chleb na drożdżach 249

Kolejny prosty chleb na drożdżach. 1 kg mąki 400 ml wody 250 ml mleka 20 g drożdży 2 łyżki oleju 2 łyżeczki cukru 3 łyżeczki soli Ze wszystkich składników zagnieść gładkie ciasto. Mozna zrobić to ręcznie, albo za pomocą robota kuchennego. Odstawić do wyrośnięcia. Rośnięcie i teraz i potem jest bardzo istotnym czynnikiem. Bez dobrego

Polska Zupa
Chleb orkiszowy 243

ugniatamy przez 5-7 minut. Przekładamy je do formy wysmarowanej olejem. Wkładamy ciasto i odstawiamy do ponownego wyrośnięcia na 1-1,5 godziny. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Chleb nacinamy ostrym nożem i posypujemy mąką. Pieczemy 35-40 minut. Studzimy na kratce. SMACZNEGO!:) Przepis pochodzi ze strony Polka Dot Recipes

Czerwona Porzeczka
Pasta z tuńczyka, pieczonej papryki i awokado 184

Mamą pieczemy w piekarniku kurczaka na niedzielny obiad czy mięso do chleba, zawsze przy okazji wkładam na osobną blaszkę porcje warzyw. Są to z reguły ziemniaki, buraki,papryki i cukinie, z których można zrobić pyszne pasty i sałatki, jednocześnie oszczędzając energię. Zapraszam po przepis. Składniki: 1 dojrzałe awokado 1 czerwona papryka 2 jajka 150 g tuńczyka w oleju

Gosia gotuje

Proponowane wyszukiwania