Chleb orkiszowy z prażonym słonecznikiem
Chleb orkiszowy z prażonym słonecznikiem
Chleb ten powstał spontanicznie, ale efekt jak dla mnie jest całkiem dobry. Podprażony słonecznik jest bardziej wyrazisty w smaku i bardziej chrupiący. Ciasto zrobiłam wieczorem i pozostawiłam do wyrastania na noc. Składniki na jeden duży bochen : 3 szklanki mąki orkiszowej typ 850 3 łyżki ziaren słonecznika 1/2 szklanki zmielonego siemienia lnianego 310 ml wody łyżka soli 1/2 łyżki cukru 4 łyżki zakwasu pszennego ( konsystencji gęstej śmietany) Zaczęłam od uprażenia ziaren słonecznika na suchej p... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu apetytnapieczenie
Autor
Joanna Bochyńska
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, słonecznik, chleb, mąka orkiszowa, chleb na zakwasie, ciasto orkiszowe, chleb z ziarnami, chleb mieszany
Inne przepisy z apetytnapieczenie
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję