Chleb wieloziarnisty ( na drożdżach)

Chleb wieloziarnisty ( na drożdżach)

Chleb wieloziarnisty ( na drożdżach)

Piekłam nie raz i nie dwa ten chleb. Smaczny i zdrowy, z  dużą ilością ziaren. Trochę z powodu braku wszystkich dodatków powstała wersja bardziej okrojona, ale również smaczna. Na 1 bochenek : 500 g. mąki krupczatki 1/2 szklanki otrąb pszennych łyżka siemienia lnianego łyżka sezamu łyżka pestek dyni opcjonalnie : łyżka maku i łyżka ziaren słonecznika ( tak jest w oryginalnym przepisie ) woda : 375 ml ( jeśli dodacie do swojego ciasta mak i słonecznik należy zwiększyć ilość wody  do ok. 400-420 ml)... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu apetytnapieczenie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.