Przepyszne smarowidło z pieczonego buraka i białej fasoli. Podawać można je można jako surówka lub pasta do chleba. Składniki: 1 średni burak 2 łyżeczki chrzanu puszka białej fasoli 1 łyżka soku z cytryny 2- 3 łyżki oliwy świeży pieprz Przygotowanie: Do rozgrzanego piekarnika w 200 stopniach włożyłam wyszorowanego buraka zawiniętego w folię aluminiową. Piekłam około 45 minut. Piekarnik można zstąpić patelnią :) alternatywa dla osób, które nie posiadają piekarnika. Wystarczy pokroić obranego bura... czytaj dalej...
Założyłam bloga by móc dzielić się przepisami z innymi, gotowanie to moja wielka pasja, odkrywanie nowych smaków, eksperymenty w kuchni, to coś co kocham.
Kukułeczki.pl to miejsce, w którym znajdziesz przepisy na proste, zdrowe i szybkie w przygotowaniu dania.
Zapraszam do wspólnego gotowania!