U nas przynajmniej raz w tygodniu obowiązkowa pasta z cieciorki. Smak jest cudowny. Delikatny, rozpływający się w ustach z nutką czosnku i cytryny. Sk ładniki: 20 dag suszonej ciecierzycy ( namoczonej przez noc) może być również z puszki koszt około 5 5 zł 10 dag pasty tahini 1 ząbek polskiego czosnku oliwa 3 łyżki soku z cytryny pietruszka pieprz Przygotowanie Ciecierzycę namoczyłam przez noc.Następnie gotowałam ją przez 2 godziny. Gdy była już miękka odcedziłam i zblendowałam. Dodałam... czytaj dalej...
Założyłam bloga by móc dzielić się przepisami z innymi, gotowanie to moja wielka pasja, odkrywanie nowych smaków, eksperymenty w kuchni, to coś co kocham.
Kukułeczki.pl to miejsce, w którym znajdziesz przepisy na proste, zdrowe i szybkie w przygotowaniu dania.
Zapraszam do wspólnego gotowania!