Nazwa jest adekwatna do potrawy. Koszyczki z chleba tostowego są chrupiące a w środku mega pyszna sałatka. Ja tutaj użyłam mięsa z kurczaka, możecie użyć swojego ulubionego. Danie idealne na śniadanie, obiad czy kolację. Pięknie sprawdzi się na przyjęcia. Spróbujcie i napiszcie jak smakowało? Koszyczki z kurczakiem. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniemiskę z lodówki i zostawić na 1 godzinę w temperaturze pokojowej. Zagnieść kilkakrotnie ciasto, przełożyć do wysmarowanego masłem naczynia lub żeliwnego garnka,odstawić do wyrośnięcia na 1 godzinę. Chleb oprószyć mąką, zrobić nacięcia, przykryć pokrywką i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 230 stopni, piec 10 min, potem zmniejszyć temperaturę na 200 st i piec 30 min, następnie odkryć pokrywkę
Kolorowa kuchnia Elkidzielimy na 2 części, delikatnie przerabiamy, umieszczamy w foremce wysmarowanej masłem, możemy na spód posypać otręby( ja posypałam na spód, i po wyrośnięciu na chlebek) odstawiamy do wyrośnięcia. 4. Chleb pieczemy w piekarniku w temperaturze 200* około 45minut
Dziś Ja gotujePasty do chleba mają same plusy są zdrowe, ekonomiczne i szybkie do przygotowania, Można je przygotowywać na różne sposoby i z najróżniejszych składników. A ta pasta z cieciorki i suszonych pomidorów jest jedną z naszych ulubionych. 250 gramów ciecierzycy ( ugotowanej lub z puszki) 50 gramów kremowego serka użyłam łaciaty 5 lub 6 plastrów suszonych pomidorów szczypta suszonej bazylii 1 malutki
Andzia PichciKanapki, mnóstwo wariantów i dużo możliwości. Układamy nasze ulubione produkty na pełnoziarnistym chlebie najlepiej i potem zajadamy ze smakiem. Dziś proponuję tuńczyka, szynkę i ogórki, połączenie idealne. Kanapki na śniadanie. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniejest głównym składnikiem hummusu jest bogata w białko i błonnik pokarmowy. Dzięki swym właściwościom potrawa zdobywa coraz więcej zwolenników, zwłaszcza wśród wegetarian i wegan. Hummus jest doskonałym dodatkiem do chleba, sałatek, pity, krakersów lub warzyw. Przepisów i kombinacji na humus jest wiele, zachęcamy do eksperymentowania i modyfikowania potrawy według własnych upodobań. Dzisiaj podajemy Wam przepis na hummus z dodatkiem pomidorów
Tajemnice Smakunaturalnego i jogurtu z koziego mleka. Spróbowałam zamienić kozi jogurt na kozi serek kanapkowy i dodać pikantną mieszankę z ziół i suszonych pomidorów. Wyszła bardzo smaczna pasta do smarowania chleba, która już na dobre zagościła w mojej kuchni. Bardzo lubię faszerować tym serkiem małe marynowane papryczki . A co zrobić z wodą, która zostaje po odsączeniu jogurtu? Nigdy jej nie wylewam
Tajemnice SmakuCiabatta to włoski biały chleb, niekształtny, puszysty z chrupiącą skórką. Jest to chyba najłatwiejszy przepis na pieczywo, ale wymaga planowania z wyprzedzeniem. Zaczyn na ciabattę należy przygotować minimum 12 godzin wcześniej, a wyrastanie wyrobionego ciasta też wymaga czasu. Do przygotowania ciabatty niezbędny będzie nam również mikser, najlepiej z hakiem do wyrabiania ciasta. Ciasto jest bardzo mokre i lepkie, więc wyrabianie
Tajemnice SmakuHummus, czyli pasta na bazie ciecierzycy jest doskonałym dodatkiem do chleba, sałatek, pity lub warzyw. Kombinacji i przepisów na hummus jest wiele, warto eksperymentować i modyfikować to danie. Tym razem proponuję wersję z grzybami, oliwą truflową i pikantną mieszanką przypraw harissą. Do hummusu możemy dodać grzyby świeże, suszone (wcześniej namoczone, zagotowane i drobno posiekane) lub obsmażone i rozdrobnione pieczarki. Możemy
Tajemnice SmakuDostałam zaproszenia od Amber do wspólnego pieczenia ...bułek hamburgerowych. Ale bardzo potrzebowałam chleba i z podanego przepisu upiekłam bardzo smaczny bocheneczek. Składniki : 300 g zaczynu na zakwasie (100% nawodnienia) 125 g pełnoziarnistej mąki pszennej, ja użyłam mąki z pszennym płatkiem (z młyna braci Górskich) 125 g białej mąki pszennej 150 g wody
Proste Potrawybułki z marchewką utartą. Niewiele warzyw pasuje do wypieku pieczywa, ale marchewka , cukinia czy buraczki są często przeze mnie stosowane. Czasami sięgam po ciecierzycę i piekę podpłomyki . Wypiekam chleb również z ziemniaczanymi resztkami. Zaletą pieczywa z dodatkiem warzyw jest to, że jest ono smaczne i długo utrzymuje wilgotność. Poza tym jest to sposób na więcej warzyw w diecie. Bułki
codojedzeniaPasty, aromatyczne smarowidła do chleba i domowe pasztety to ulubione dodatki do codziennych kanapek i słonych przekąsek. Ta błyskawiczna do przygotowania pasta ze smażonej wątróbki podbije twoje kubki smakowe aksamitną konsystencją i aromatem ziół. Możesz dodać każde ulubione. Pasztecik wątróbkowy podałam z kiełkami czerwone kapusty. Kiełki to dodatkowa porcja witaminy C i antyoksydantów
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!rozwiązanie. Pyszne, proste i mega szybkie w przygotowaniu imprezowe zawijańce tostowe! To świetna przekąska na ostatnią chwilę, która posmakuje każdemu. Spróbujcie koniecznie! 😉 Składniki: 10 kromek chleba tostowego (u mnie 3 ziarna) 10 plasterków serka topionego (u mnie z szynką) 10 plastrów boczku wędzonego 1 łyżka majonezu 1 łyżka ketchupu Sposób wykonania: W małej miseczce łączymy ze sobą majonez i ketchup
Mostek w kuchni