chleb - 26672 przepisów (strona:876/1779)

Pasta z kiszonej kapusty i orzechów włoskich 197

Ekspresowa pasta do chleba z super zdrową kapustą kiszoną. Nie obawiajcie się ilości tłuszczu w porcji, która wyjdzie z podanych składników. Jest to tłuszcz z orzechów włoskich, czyli bardzo ważny i zdrowy tłuszcz omega-3. Pasta jest pyszna. Sama byłam zaskoczona, że ze składników, które potencjalnie do siebie nie pasują wyszło coś tak dobrego. Przepis dostałam od koleżanki, która wygrzebała

wiecejwarzyw.pl
Chlebek czosnkowy do odrywania z pietruszkowym pesto 201

natki pietruszki 2-3 łyżki orzechów nerkowca lub ziaren słonecznika 5-6 ząbków czosnku 2 łyżki płatków drożdżowych 4 łyżki oleju słonecznikowego sól, pieprz Przygotowanie ciasta: Ze składników na chleb zagnieść ciasto Do dobrze wymieszanych składników sypkich z drożdżami dolewaj stopniowo wodę, cały czas wyrabiając Ciasto nie będzie klejące, lecz gładkie i zwarte Przykryj ściereczką i odstaw do wyrośnięcia

Proste Potrawy
Jajka w koszulkach na ciemnym chlebie 260

Warunkiem udanego dnia jest odpowiedni start. Mam nadzieję, że tym przepisem zachęcę Was do przygotowania bardziej wyszukanego śniadania. Będą to jajka w koszulkach na ciemnym chlebie z awokado. No więc do dzieła! Potrzebujemy

Tylko pysznie
Klasyczny tatar z cebulą i kaparami 303

tatar, ale wybierajcie to z największą zawartością wołowiny. Składniki 200g mięsa na tatar 1 łyżeczka musztardy dijon cebula kapary sól pieprz 2-3 łyżki oleju jajka kromki bułki, chleba Przepis na tatar z cebulą i kaparami Mięso mieszamy z musztardą i olejem. Nie należy go zbyt mocno zbijać. Mięso nie powinno być zbite. Formujemy tatara w taki kształt na jaki

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
PYSZNY TWAROŻEK DOMOWY Z PAPRYKĄ I CEBULKĄ 178

papryką. Pyszny twarożek kanapkowy z papryką, cebulką i śmietaną, doprawiony szczyptą cayenne. Prosty i szybki przepis na domowy twarożek , idealny na kanapki - składniki, przyprawy i przygotowanie pasty do chleba krok po kroku. Oto składniki i przyprawy na domowy twarożek z papryką i cebulką: 250g sera białego twarogowego, półtłustego 3-4 łyżki kwaśnej, gęstej śmietany 1 mała cebulka szalotka 1 łyżeczka

Moja Książka Kucharska
Chleb bananowy z ananasem 211

Muszę powiedzieć, że chleb bananowy jest jednym z moich ulubionych szybkich ciast. I jest idealnym ciastem dla niezapowiedzianych gości. Robiłam już wiele wersji, za każdym razem szukam w necie nowego, ciekawego w smaku przepisu i taki tez znalazłam ( klik ). Czasami zawartość lodówki wskazuje mi co też w chlebku bananowym się znajdzie. Tym razem była to puszka ananasa. A ananas

Bernika - moj kulinarny pamietnik
PROJEKT ŚNIADANIE: Groszkowe grzanki z mozzarellą i pecorino 201

oliwek ser pecorino pieprz świeża bazylia (opcjonalnie) Sposób przyrządzenia: 1. Groszek i mascarpone zmiksuj razem na gładką pastę. 2. Groszkową pastę dopraw do smaku solą i pieprzem. 3. Kromki chleba opiecz w piekarniku (10min.- 100*C) lub na suchej patelni, aż staną się chrupiące z zewnątrz. 4. Gorące grzanki posmaruj groszkową pastą, ułóż na wierzchu kawałki mozzarelli i posyp startym

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Zasmażana kiszona kapusta 179

soli, papryki pikantnej i słodkiej oraz łyżeczką pieprzu. Całość zalewamy ¼ szklanki wody. Wszystko dokładnie ze sobą mieszamy i smażymy przez 20 minut. Wskazówki Zasmażana kiszona kapusta dobrze smakuje na chlebie z masłem. Facebook Instagram Artykuł Zasmażana kiszona kapusta pochodzi z serwisu

4stronykuchni.pl
Pasta z makreli z kaparami i chilli 215

smakowych, żeby ją urozmaicić. Ostatnio wykorzystałam do niej kapary i papryczki pepperoni, dzięki czemu uzyskałam całkiem inny, nowy smak. Polecam. Pasta idealna na śniadanie, kolację, czy przekąskę ze świeżym chlebem. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Smalec wg Macieja Kuronia 241

Uwielbiamy smalec jak chyba każdy. To taki polski fast food. Z pysznym, domowym cierpiącym chlebem i kawałkiem ogórka to niebo w gębie. Ostatnio takim domowym smalcem poczęstowała mnie znajoma osoba. Smalec był wyborny. Okazało się, że robi go od wielu, wielu lat wg przepisu nieżyjącego już Macieja Kuronia i zawsze smalec pierwszy schodzi na każdej imprezie. A sekret tkwi

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Chałka na zakwasie 171

posypałam sezamem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C, lekko naparowanego (np. spryskiwaczem) Pieczemy ok. 30 min.  Moja chałka  miała smak pomiędzy słodką bułką, a chlebem. Mnie b. smakowała

Proste Potrawy
Smarowidło (pesto) z czerwonej kapusty do chleba 213

Czerwona kapusta to nie tylko smaczny dodatek do drugiego dania, bo możesz wyczarować z niej prawdziwe pyszności, jak np. dzisiejsze smarowidło do chleba. Jest super smaczne, a pod zębami chrupią i zmiksowana, soczysta kapusta i orzechy włoskie. Idealnie wpisuje się w tegoroczny trend zdrowego odżywiania i na pewno Ci posmakuje! Proste i tanie, a jednak niecodzienne, zaskakujące i wyszukane smarowidło

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Precle bez parzenia 179

mąki i ciepłą wodę 1,5 szklanki . Mieszamy , nakrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce . Naczynie musi być wysokie bo drożdże potrafią rosnąc i uciekać Do maszyny do wyrabiania chleba lub innego pomocnika Wsypujemy resztę mąki , sól i zaczyn drożdżowy , roztopione ale nie gorące masło . Wyrabiamy na gładkie sprężyste ciasto . W razie potrzeby , gdyby było zbyt twarde można dolać ciepłej

Ogrodnik w podróży
Pszenne bułki na zaczynie poolish 221

Uwielbiam chleb na zakwasie, ale jak nie mam zbytnio dużo czasu to piekę pszenne bułki na zaczynie poolish. Bułki pieczone na poolishu w smaku przypominają te na zakwasie. Aby przygotować poolish wystarczy wymieszać mąkę, odrobinę drożdży i wodę. Zaczyn należy odstawić w ciepłe miejsce na 4 godziny lub do lodówki na noc. Zazwyczaj trzymam poolish w lodówce przez

codojedzenia
Pasta z mięsa z rosołu z warzywami suszonymi 191

Jeśli po ugotowaniu rosołu nie ma komu zjeść mięsa na którym go ugotowaliśmy to możemy przygotować pyszną pastę do chleba. Wymaga to trochę zachodu, ale warto to zrobić. A gdy nie damy rady zjeść pasty na bieżąco to możemy przechować ją w słoiczkach, zagotować dwukrotnie ( dzień po dniu) i otworzyć słoiczek kiedy przyjdzie nam na nią ochota :) Tym sposobem

Proste Potrawy

Proponowane wyszukiwania