chleb - 26672 przepisów (strona:870/1779)

Domowy biały chleb po słowacku 188

piekarnik do 210°C. Chlebki wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 30 minut. Następnie wierzch bochenków smarujemy wodą i pieczemy jeszcze przez godzinę w temp. 180°C. Upieczony chleb powinien mieć brązową skórkę. Bochenki wyjmujemy z foremek i układamy na kratce do wystudzenia

Qchnia po prostu
Chleb na sodzie 201

400 g mąki orkiszowej lub pszennej, najlepiej chlebowej typ 750 lub 650 250 g jogurtu (szklanka) 125 ml mleka (1/2 szklanki) 2 łyżki oleju rzepakowego 1

Kucharzyca
Chlebek oliwkowy 213

pokrojone pomidory, oliwki oraz ostudzoną cebulę. Znów mieszamy. Ciasto przekładamy do natłuszczonej i oprószonej mąką foremki keksowej.  Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C około 45 minut. Upieczony chleb wyjmujemy z foremki i układamy na kratce do wystygnięcia

Qchnia po prostu
Chleb domowy pszenno żytni 126

Chleb z tych, które robi się bardzo łatwo i przyjemnie. Pomimo dodatku mąk mieszanych bardzo delikatny i puchaty. Bardzo polecam. Składniki: 300 g mąki pszennej 120 g mąki żytniej 15 g drożdży 1 łyżeczka miodu 300 g wody 1 i 1/2 łyżeczki soli W misce mieszamy drożdże z miodem i letnią wodą. Dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy elastyczne ciasto. Następnie

Kocham Czekoladę
Chleb trzy zboża (mąka pszenna, żytnia, orkiszowa) 113

zostawiamy na minimum 15 minut do wyrośnięcia. Ciasto dzielimy na dwie porcje i wkładamy do wysmarowanych olejem blaszek. Odstawiamy na minimum 35 minut do wyrośnięcia, przykrywając mokrą ściereczką.Wyrośnięty chleb wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220 stopni na 35-40 minut. Przed włożeniem do pieca posypujemy dynią lub innymi dowolnymi ziarnami. Inspiracja do przepisu z opakowania mąki Lubella

Kocham Czekoladę
Bułeczki pszenne bardzo puszyste! 157

drożdżowe, znajdziesz w moim najnowszym e-booku,  "DOMOWE WYPIEKANIE" . Teraz wyjątkowej cenie ! E-book jest efektem kilku miesięcy pracy, znajdziesz w nim bardzo dużo merytorycznej wiedzy o wypieku chleba na aktywnym zakwasie. Więcej informacji o e-booku znajdziesz -  DOMOWE WYPIEKANIE – KAROLINA SMYK

SMYKWKUCHNI
Chleb z niewielką ilością drożdży 240

blaszka wysmarowana magiczną pastą ].Wyrównać mokrymi dłońmi wierzch, można posypać makiem lub sezamem i zostawić na około 20 min ,a w tym czasie rozgrzać piekarnik do 220 stopni.Przed wstawieniem chleba spryskać piekarnik wodą.Piec 55-60 min bez termoobiegu czyli w ustawieniu góra -dół.Studzić na kratce

Moje domowe kucharzenie
Pasta jajeczna z awokado. 133

bloga. Jajka, awokado i groszek nie są zbyt wyraziste w smaku dlatego szczypiorek i pieprz fajnie podkręcają smak pasty. Nie może ich tu zabraknąć. Pastę można nakładać na kromki chleba, włożyć w kanapki na wynos lub zjeść bez pieczywa z dodatkiem pomidorków i rukoli. Składniki: 2 jajka eko 1/2 dojrzałego awokado 2 łyżki groszku konserwowego 1-2 łyżki majonezu ( najlepszy

Codziennik Kuchenny
Zakwas 164

Terołzki sie zrobiōła moda na rychtowanie1 chleba w dōma, drożdże w niyftorych sklepach wykupiōne, to nic, yno robić zakwas. Co potrza? 12 łeżek mōnki2 żytniyj [...] Artykuł Zakwas pochodzi z serwisu Chop w kuchni

Chop w kuchni
Smalec z fasoli. Wegański. 212

używamy blendera). Jak będzie za suche, dodajemy zalewę i jeszcze kilka olej Doprawiamy solą, pieprzem, majerankiem. Opcjonalnie można dodać jabłko pokrojone w kostkę. Smalec smakuje idealnie na chrupiącym chlebie wraz z ogórkiem kiszonym

Apetyt na Zielone
Przepis na chałkę 156

pieczywo. Oczywiście, na święta i od wielkiego dzwonu, domowy chlebek na naszym stole się pojawiał, ale w czasach, gdy w domu zostać należy, cóż, nie warto wychodzić po jeden chleb. Zdrowiej i bezpieczniej zrobić go samemu. Pan Mąż ostatnio szaleje z wypiekami, śmiem twierdzić, że pozostawię domową piekarnię w jego rękach - tak będzie bezpieczniej. Zresztą, zobaczcie na tą chałkę! Była

Słodkie Przyjemności
Zakwas 158

Terołzki sie zrobiōła moda na rychtowanie1 chleba w dōma, drożdże w niyftorych sklepach wykupiōne, to nic, yno robić zakwas. Co potrza? 12 łeżek mōnki2 żytniyj [...] Artykuł Zakwas pochodzi z serwisu Chop w kuchni

Chop w kuchni
Pasztet drobiowy 178

foremkach i wyrównujemy ręką wierzch. Kilka razy stukamy wypełnionymi foremkami o blat stołu. Pasztet pieczemy w 180 stopniach ok 90 min. Artykuł Pasztet drobiowy pochodzi z serwisu Przepisy na chleb, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Warkocz drożdżowy na słono 158

mojprzepisna.pl | Warkocz drożdżowy na słono Jest to jeden z chlebków, jaki nauczyłam się piec podczas uczestnictwa w warsztatach dotyczących wypiekania chleba zorganizowanych przez firmę Little Chef gdzie uczyliśmy się piec pyszne bułeczki i chlebki pod okiem Elizy Mórawskiej – autorki wielu książek oraz autorki blogu White Plate. Link do fotorelacji tu . Chlebek ten cieszył się ogromnym powodzeniem na warsztatach mimo

moj przepis na

Proponowane wyszukiwania