chleb - 26176 przepisów (strona:870/1746)

PASTA Z WĘDZONEJ MAKRELI 213

razem z makreli. Moja rodzinka uwielbia ryby pod każdą postacią, więc taka pasta musiała również przypaść im do gustu. Idealnie sprawdziła się jako dodatek do kanapek, oczywiście z domowego chleba na zakwasie . Polecam wszystkim smakoszom past. Inspiracją był przepis, na który natknęłam się u Olgi Smile . Składniki: - 1 tuszka makreli wędzonej ok.300g - ok.300g białego twarożku kremowego (sera 3-krotnie mielonego

Smaczne Zdrowe
Hummus z batatów i soczewicy 185

Hummus z batatów i soczewicy to pyszny dodatek do chleba, mięsa i drobiu. Uwielbiam hummus z batatów. Jest lekko słodki, a przy tym bardzo mocno doprawiony. Pieprz kajeński, kmin rzymski, kolendra…Tych przypraw nie może zabraknąć w przepisie na hummus . Hummus to ulubione smarowidło, które bardzo często przyrządzam. Hummus z batatów Składniki: 1 batat, około 300 g 2 ząbki

codojedzenia
Ziemniaczana focaccia 214

lubicie świeży chleb na śniadanie? I mam na myśli świeży – ciepły, wyjęty prosto z piekarnika? Takie pieczywo, przy którym nie trzeba stać kilka godzin w kuchni, tylko 5 minut. 5 MINUT... Source

Szybko Tanio Smacznie
Pasta z zielonego groszku 155

pasta jest wyjątkowa jak na smarowidło do chleba bo jest lekko słodkawa. Jednak dodatek wina nadaje jej ciekawego aromatu. W sumie to oryginalnie był to przepis na zupę. Jako, że nie ma dla... Source

Szybko Tanio Smacznie
Kotleciki z cukinii i czerstwego chleba 506

obiad w upalne dni. Na przepis natknęłam się na jednym z włoskich blogów. Wprowadziłam do niego kilka swoich zmian i w tej […] Artykuł Kotleciki z cukinii i czerstwego chleba pochodzi z serwisu Wiszniówka

Wiszniówka
Chleb z kaszy jaglanej i amarantusa 192

łyżek wody Przygotowanie: Wszystkie składniki dokładnie ze sobą łączymy, następnie przekładamy do keksówki wysmarowanej olejem kokosowym. Pieczemy w piekarniku w 180 st przez 40 min.  Najlepiej zostawić chleb do ostudzenia na całą

Łycha smaków
Grzanka z serkiem i rzodkiewką 154

inne ciemne pieczywo 100 g domowego twarogu lub wiejskiego serka twarogowego 1 łyżka jogurtu greckiego łyżeczka oliwy z chilli szczypiorek rzodkiewka sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Z chleba żytniego przygotowujemy grzanki, krojąc kromki na skos i podsmażając je z obu stron na oliwie lub przygotowując je bez tłuszczu w tosterze. Twarożek mieszamy z jogurtem i z drobno pokrojonym szczypiorkiem

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pâté, czyli pasztet z watrobki drobiowej 172

pasztety? Jeśli tak to to danie przypadnie wam do gustu. Zapraszam do przygotowania p âté , czyli francuskiej odmiany pasztetu. Jest to masa delikatna , kremowa, z aromatem wina, idealna do chleba na kolację , czy jako przekąska dla gości . Dla wielbicieli wątróbki będzie to nie lada rarytas. Do tego robi się szybko i prosto. Polecam. Podobne smarowidło pojawiło się już na blogu

Bernika - moj kulinarny pamietnik
CHAŁKA BEZGLUTENOWA 275

jadłam dobrej chałki, aż stało się!!! Udało mi się upiec z smaku idealną :), można się przyczepić, że nie jest zaplatana, więc to taki słodki chleb.... Ale w smaku chałka jak glutenowa z najlepszej piekarni :) Do tego samodzielnie zrobione masło, kubek mleka i już mamy własnoręcznie zrobiony śniadaniowy raj :D SKŁADNIKI: - 200 g mieszanki mąk bezglutenowych (u mnie ryżowa, ziemniaczana, kukurydziana

Kuchnia bezglutenowa Loli
Indyjski naan ziemniaczany 224

Chleby uwielbiam piec wszelakie więc jak znalazłam ten przepis też postanowiłam go wykorzystać. My jedliśmy go jako gigantyczne pierogi a smakują wybornie. Masa ziemniaczana dobrze doprawiona jest przepyszna. Polecam gorąco taki rodzaj chlebków. Indyjski naan ziemniaczany. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
CHLEBEK MLECZNY 157

wyrośniętego ciasta formujemy wałek i kroimy go na 16 części, które układamy w wysmarowanej masłem formie. Możemy podzielone na części ciasto upiec w dwóch keksówkach lub okrągłej tortownicy.  Chleb pieczony w dwóch mniejszych i węższych formach będzie wyższy niż ten pieczony w jednej szerokiej formie. Ale zawsze wyjdzie pulchny i dobrze wyrośnięty Upieczony chlebek dobrze smakuje zarówno ze słonymi

cool and minty
Śniadanie idealne: szybkie przygotowanie, długie celebrowanie. 177

wiele nie tylko smacznych, ale bardzo efektownie prezentujących się dań. A jak wiadomo, sam wygląd posiłku, jeśli jest kuszący i ciekawy, także zachęca do jego skosztowania Nawet standardowa kromka chleba może stać się małym dziełem sztuki, jeśli tylko użyjemy Nutelli i odrobiny wyobraźni. Na ową kromkę posmarowaną pysznym kremem z orzechów laskowych i kakao możemy położyć różnego rodzaju owoce – banany

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pita 181

Pita jest rodzajem płaskiego, okrągłego, lekko wyrośniętego chleba, przypominającego bardziej placek niż tradycyjne pieczywo. Chlebki te są bardzo popularne w krajach wschodnio-śródziemnomorskich i w Afryce północnej. Pitę przygotowuje się ze zwykłego ciasta drożdżowego i piecze się zazwyczaj na blasze w bardzo wysokiej temperaturze (230 stopni C). Ciasto rośnie bardzo gwałtownie, zewnętrzna warstwa cienkiego placka ścina się błyskawicznie i więzi

Smakowity Blog Kulinarny
Uniwersalne ciasto drożdżowe 180

Uwielbiam przepisy, które mogę wykorzystać do wielu różnych dań. Jednym z nich jest uniwersalne ciasto drożdżowe, z którego możemy zrobić… wszystko. Lub prawie wszystko. Macie ochotę na bułeczki? Pizzę? Chleb pszenny? Bagietkę? A może – jak ja dzisiaj – stromboli z „resztek”? Zapraszam do przepisu. Lista zakupów: 3 szklanki mąki 3 łyżki oliwy z oliwek 1 szklanka ciepłej wody Ma być

Proste-przepisy.pl
Chleb pszenny pełnoziarnisty 203

krótko wyrobić, przełożyć do formy dużej (lub dwóch małych) wysmarowanej masłem i posypanej otrębami lub mąką. Przykryć i odstawić znów do wyrośnięcia , aż ciasto podwoi objętość. Przed pieczeniem posmarować chleb jajkiem roztrzepanym z 1 łyżką mleka (można posypać słonecznikiem) Piec w temperaturze 200 stopni przez około 30-35 minut. Wersja maszynowa: Wszystkie składniki umieścić w misie maszyny w kolejności: płynne

Kocham Czekoladę