Przepis na : śniadanie
Pasta jajeczna z awokado, to jedno z moich ulubionych dań śniadaniowych. Aż się dziwię, że dopiero teraz przepis trafia na bloga. Jajka, awokado i groszek nie są zbyt wyraziste w smaku dlatego szczypiorek i pieprz fajnie podkręcają smak pasty. Nie może ich tu zabraknąć. Pastę można nakładać na kromki chleba, włożyć w kanapki na wynos lub zjeść bez pieczywa z dodatkiem pomidorków i rukoli. Składniki: 2 jajka eko 1/2 dojrzałego awokado 2 łyżki groszku konserwowego 1-2 łyżki majonezu ( najlepszy domowej roboty ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Na blogu Codziennik Kuchenny dzielę się pasją do kulinariów.