Pasta jajeczna z awokado.

Pasta jajeczna z awokado.

Pasta jajeczna z awokado.

Przepis na : kolacja

Pasta jajeczna z awokado, to jedno z moich ulubionych dań śniadaniowych. Aż się dziwię, że dopiero teraz przepis trafia na bloga. Jajka, awokado i groszek nie są zbyt wyraziste w smaku dlatego szczypiorek i pieprz fajnie podkręcają smak pasty. Nie może ich tu zabraknąć. Pastę można nakładać na kromki chleba, włożyć w kanapki na wynos lub zjeść bez pieczywa z dodatkiem pomidorków i rukoli. Składniki: 2 jajka eko 1/2 dojrzałego awokado 2 łyżki groszku konserwowego 1-2 łyżki majonezu ( najlepszy domowej roboty ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Codziennik Kuchenny

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.