Chleb na sodzie

Chleb na sodzie

Chleb na sodzie

Przepis na : kolacja

400 g mąki orkiszowej lub pszennej, najlepiej chlebowej typ 750 lub 650 250 g jogurtu (szklanka) 125 ml mleka (1/2 szklanki) 2 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka soli opcjonalnie siemię lniane lub pestki dyni, słonecznika Mąkę mieszamy z sodą i solą. Jogurt mieszamy z olejem i mlekiem. Następnie łączymy obie masy i wyrabiamy do czasu, aż masa będzie gładka. Ciasto lekko klei się do rąk. Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st C z opcją pieczenia góra-dół. Ciasto przekładamy do keksówki o wymiarach o... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kucharzyca

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.