Nie przepadam za masłem orzechowym, ale z takimi dodatkami to już co innego... Składniki : ok. 3 łyżek masła orzechowego 10 dag daktyli garść orzechów pekan garść pistacji Przygotowanie: Masło rozpuścić, dodać rozdrobnione daktyle oraz orzechy Całość dokładnie wymieszać, przełożyć do naczynia Używać do smarowania pieczywa. Kto nie jada mięsa, a lubi coś zdrowego do chleba, masło orzechowe będzie dobrym wyborem. czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula