Schab w sosie koperkowo-pieczarkowym

Schab w sosie koperkowo-pieczarkowym

Schab w sosie koperkowo-pieczarkowym

składniki* 50 dag schabu bez kości* 50 dag pieczarek* pęczek koperku* kminek mielony* przyprawa do wieprzowiny* sól, pieprz grubo mielony* czosnek granulowany* ostra papryka mielona* 200 ml śmietany 18%* 2 łyżki mąki pszennejSposób wykonaniaMięso umyć, osuszyć, pokroić w plastry i obsmażyć na oleju z obu stron. pod koniec smażenia posypać kminkiem.Pieczarki obrać, pokroić w półplasterki, podsmażyć na oleju w garnku w którym będzie duszone mięso, następnie do pieczarek przełożyć schab, wlać wodę tak aby lekk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mix smaku

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Autor

NanalyNanaly

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, mielone, sos pieczarkowy, sosy, pieczarki, schab, papryka, koperek, mięso duszone, wieprzowina, makaron, makarony, mielone pieczarki, dania mięsne, dania z makaronem, mięso mielone, sos do makaronu, makaron z pieczarkami, dania bez mięsa, pieczarki w sosie, makaron smażony, sos do mielonego , lekkie dania, sos mięsny, dania na gorąco

Inne przepisy z Mix smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.