Kiełbasa wieprzowa parzona

Kiełbasa wieprzowa parzona

Kiełbasa wieprzowa parzona

SUROWIEC I ROZDRABNIANIE Maszynka nr.8 -3 kg boczek tłuściejszy / 10 mm -3 kg karkówka /szarpak -2 kg łopatka 1 klasa / szarpak -1 kg łopatka 2 klasa / 13 mm PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól 19-20 g kg -pieprz czarny drobno mielony 3 g/kg -czosnek 7 g/kg -gorczyca ziarno 4 g/kg -jałowiec mielony 2 g/kg -majeranek 1-1,5 g /kg -woda 10% WYKONANIE Mięso tniemy na kawałki około 4 cm w celu zapeklowania. Peklujemy w osobnych pojemnikach pod względem grubości rozdrabniania . Czas peklowania 2-3 dni. Po ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Autor

Jacek WiertelJacek Wiertel

Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb, mielone, mięso, kiełbasa, boczek, karkówka, mięso mielone, chleb z ziarnami

Inne przepisy z Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.