Najzdrowsze i najsmaczniejsze domowe wędliny!, a te dojrzewające to już w ogóle rarytas sam w sobie. Wystarczy odrobina chęci i cierpliwości. Składniki: - 1 kg schabu bez kości - cukier - sól morska - 3 ząbki czosnku - 2 łyżeczki słodkiej papryki wędzonej - 1 do 2 łyżeczek ostrej papryki wędzonej - pieprz czarny mielony Przyprawy dobrej jakości znajdziecie na stronie www.Skworcu.pl . Dodatkowo: - gaza - sznurek 1. Mięso myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Obtaczamy je dokładnie cukrem, ok 2-3 mm wa... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...Inspiruje mnie to co nowe i czego jeszcze nie znam. Smakuję, gotuję... i już nie mówię „nigdy”...