mięso mielone - 22854 przepisów (strona:897/1524)

Bogracz drobiowy na białym winie 139

białe cebule 1 kg pomidorów 3 czerwone papryki ½ butelki białego wytrawnego wina 1 kg ziemniaków sól i pieprz do smaku papryka mielona słodka lub ostra do smaku 4-5 łyżek oleju Wykonanie: Cebulę drobno posiekać, zaś mięso i oczyszczoną paprykę pokroić w kostkę. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i również pokroić. Na rozgrzanym oleju zrumienić cebulę, wrzucić mięso

Tradycyjna Kuchnia
Burgery wołowe 287

Soczyste, pyszne kotlety z mielonej wołowiny, warzywa i świeża bułka. Uwielbiam burgery, a Wy? Miłośnikom ziemniaków i burgerów bez mięsa gorąco polecam burgery z placków ziemniaczanyc

AniaGotuje.pl
Golonka pieczona w piwie. 161

Składniki: -4 golonki -4 marchewki -2 pietruszki -1 seler -2 jasne piwa -papryka słodka mielona -majeranek -sól -pieprz Sposób przygotowania: Golonki opalamy by pozbyć się włosków. Następnie dokładnie myjemy. Mięso nacieramy przyprawami. Warzywa obieramy, myjemy i ścieramy na grubych oczkach. Mieszamy i wykładamy na blaszkę na której będą się piec golonki. Do warzyw dolewamy piwa i układamy golonki. Pieczemy

Magia jedzenia.
Obiad jednogarnkowy. Gulasz z kurczaka w sosie na bazie pesto 242

cebula (u mnie czerwona) 1 i 1/3 łyżki słodkiej czerwonej papryki – u mnie od Greckie Przysmaki 1 łyżeczka czarnego mielonego pieprzu około 4-5 łyżek oleju (ilość zależy od wielkości garnka i ilości dodanego mięsa, w razie potrzeby można dolać oleju) około 1/3 łyżeczki soli ziołowej 8 łyżek (pełnych) pesto pomidorowego – użułam tego (klik) od Greckie Przysmaki

Słodkie okruszki
Curry z kurczakiem, orzeszkami ziemnymi i skórką pomarańczową 205

sojowego 1/3 szklanki wody 3 łyżki oleju 2-3  łyżki koncentratu pomidorowego 1 czubata łyżka przyprawy tandoori masala 1 łyżeczka mielonej ostrej papryki Przygotowanie marynaty: czosnek przecisnąć przez praskę i wymieszać z pozostałymi składnikami. Przygotowanie Mięso kroję na kawałki o wymiarach mniej więcej 2x2 cm. Wkładam do miski, zalewam marynatą, mieszam aby każdy kawałek był nią pokryty

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Pulpety w sosie grzybowym. 181

Polecam pyszne pulpety w sosie, z makaronem. Szybkie i bardzo smaczne danie. Potrzebujemy 1/2kg mielonego, 1/2kg włoszczyzny, garść suszonych grzybów,  2 jajka, bułkę tartą, sól, pieprz, coś zielonego. Z mięsa, jajek, soli, pieprzu, bułki i szczypiorku wyrabiamy masę na pulpety. Suszone grzyby zalewamy gorącą wodą, żeby zmiękły. Włoszczyznę gotujemy 5min.  z kostką rosołową w 2-3 litrach

chleba naszego
POLĘDWICZKA Z SOSEM WIŚNIOWYM 122

tymianku i soli, posiekaną miętę, chili, cukier oraz wino, gotuję kolejne 5 minut. Sos zagęszczam mąką dokładnie rozrobioną w wodzie. Mieszam. Mięso kroję w plastry (około 1 cm.), lekko spłaszczam dłonią, posypuję solą, pieprzem (najlepiej świeżo mielone) i tymiankiem. Smażę na rozgrzanym ogniu około 1-1,5 minuty z każdej strony. Gotową polędwicę polewam wcześniej przygotowanym sosem. Danie

JejKuchnia
ZUPA KREM Z DYNI (keto, paleo, LCHF, optymalny) 173

olej kokosowy – keto, LCHF, paleo, masło klarowane – keto, optymalna, LCHF) 1 łyżeczka curry 1/2 łyżeczki kurkumy 1/3 łyżeczki imbiru mielonego szczypta chilli do smaku sól do smaku natka pietruszki pestki dyni chipsy z boczku mięso z rosołu Zupa jest przygotowywana na bazie rosołu więc albo gotujemy rosół wg przepisu albo korzystamy z gotowego. Ja często mam zamrożony

Ola la LCHF
Szynka pieczona w czerwonej papryce i imbirze 269

jako wędlina na kanapki. Składniki:  1 kg szynki wieprzowej 1 łyżeczka białego pieprzu 3 łyżeczki ziołowego pieprzu 20 gramów czerwonej mielonej papryki 5 cm korzenia imbiru 3 ząbki czosnku oliwa z pestek winogron do polania mięsa Zagotowałam wodę w garnku w takiej wielkości, żeby zmieściła się w nim szynka W czasie, gdy woda się grzała, przygotowałam pozostałe składniki

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Szynka pieczona w czerwonej papryce i imbirze 269

jako wędlina na kanapki. Składniki:  1 kg szynki wieprzowej 1 łyżeczka białego pieprzu 3 łyżeczki ziołowego pieprzu 20 gramów czerwonej mielonej papryki 5 cm korzenia imbiru 3 ząbki czosnku oliwa z pestek winogron do polania mięsa Zagotowałam wodę w garnku w takiej wielkości, żeby zmieściła się w nim szynka W czasie, gdy woda się grzała, przygotowałam pozostałe składniki

Szczęśliwa kuchnia
Surówka z kapusty kiszonej 274

tarte na tarce o dużych oczkach. Na suchej patelni podprażyć kminek i tymianek dodajemy do kapusty. Przyprawić cukrem, pieprzem świeżo mielonym polewamy olejem, surówkę dokładnie wymieszać. Surówka z kapusty wyśmienicie smakuje jako dodatek do pieczonego mięsem lub smażonej ryby. Smacznego

kgwjanczewo
Rosół ze szparagami – nie można się najeść 160

doprawić solą . Dzięki cebuli powinien być wystarczająco pikantny i klarowny, ale jeśli uważasz, że jest taka potrzeba, dopraw go pieprzem mielonym. Po wystygnięciu dobrze jest rosół przecedzić. Podawaj tradycyjnie, z makaronem, wyjętą z rosołu marchewką , mięsem i szparagami. Smacznego Artykuł Rosół ze szparagami – nie można się najeść pochodzi z serwisu Gotowanie

Gotowanie-uk
Krupnik 176

Wsypać również kaszę. Gotować kolejne 15 minut. Doprawić solą. Ziemniaki pokroić w kostkę, dodać do zupy i gotować aż zmiękną. Mięso wyjąć z zupy, obrać ze skóry i kości i pokroić na kawałki.   Doprawić świeżo mielonym pieprzem i ewentualnie jeszcze dosolić. Przed podaniem każdą porcję posypać świeżą natką

wyzwania kuchenne
Sałatka z pieczoną wieprzowiną, kaszą bulgur, natką pietruszki i warzywami 100

majeranek 1/2 cebuli cukrowej 1/2 pęczka natki pietruszki 10-15 żółtych pomidorków koktajlowych 1/2 zielonej papryki 1/4 szklanki pestek dyni świeżo mielona sól i pieprz 2-3 łyżki oleju lnianego Składniki marynaty mieszam i nacieram nimi mięso. Umieszczam w piekarniku nagrzanym do 170 stopi na 25 minut. Studzę i kroję w kostkę. Kaszę gotuję w podanej ilości wody

Mango Papaja
Cycki z kurczaka z nadzieniem pietruszkowym 150

pęczka świeżej natki pietruszki 2 łyżki masła 1 ząbek czosnku sok z 0,5 cytryny sól, świeżo zmielony pieprz, mielona słodka papryka Wykonanie: Fileta myjemy osuszamy, robimy kieszonkę w filecie uważając aby nie przeciąć mięsa zbyt głęboko, przyprawiamy solą pieprzem, papryką oraz sokiem z cytryny zostawiając 1 łyżeczkę na nadzienie. Natkę opłukujemy drobniutko siekamy dodajemy masło, starty czosnek sól

kgwjanczewo