Sos pieczarkowy

Sos pieczarkowy

Sos pieczarkowy

Pyszny i prosty przepis na sos pieczarkowy z kilku podstawowych składników. Aromatyczny sos pieczarkowy, który podasz do kasz, ryżu, makaronów. Świetnie smakuje z mięsem pieczonym lub smażonym i potrawami z ziemniaków (kopytka, puree, kluski śląskie, placki). Do domowego sosu pieczarkowego śmiało można dodać posiekaną ostrą papryczkę, cukinię lub paprykę, np. czerwoną. Cebulę możesz zastąpić kawałkiem pora – jasną częścią. Sos pieczarkowy smakować będzie z kotletami mielonymi lub pieczonym kurczakiem . Zapr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zasmakuj Kuchni

Warto przeczytać

Najlepszy sos czosnkowy!

Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!

Czytaj dalej...

Jak zrobić sos holenderski

Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Jak zrobić zasmażkę?

Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.