Tuszonka w/g JackaW

Tuszonka w/g JackaW

Tuszonka w/g JackaW

SUROWIEC WIEPRZOWY  -boczek 1 kg -karkówka 1 kg -łopatka 1 kg -szynka 1 kg PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -sól warzona 12-13 g/ kg -cebula suszona 3,5 g/ kg lub świeża tarta w ilości  4 razy więcej -pieprz czarny 1 g/ kg -liść laurowy mielony 0,3 g/kg lub cały w ilości 4 razy więcej -smalec -słoiki WYKONANIE  Mięso kroimy w kawałki 2-4 cm następnie solimy .Na dużej patelni lub garnku rozgrzewamy smalec i na małym ogniu dusimy mięso około 30-40 min. Pod koniec duszenia dodajemy resztę przypraw, dok... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Autor

Jacek WiertelJacek Wiertel

Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb, tarta, mięso, mielone, sosy, boczek, karkówka, szynka, mięso mielone

Inne przepisy z Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.