Pałki z kurczaka pieczone w boczku i miodowo-musztardowej marynacie

Pałki z kurczaka pieczone w boczku i miodowo-musztardowej marynacie

Przepis na : obiad

Wspaniałe! Smaczne, ale też bardzo kaloryczne Są soczyste i mają apetyczny złocisty kolor! W sam raz na obiad! Doskonałe z ryżem, kaszą lub ziemniakami (gotowanymi lub pieczonymi) . Jeśli zechcesz je podać gościom lub na imprezie, wystarczy wcześniej podudzia owinąć boczkiem i posmarować marynatą – tak przygotowane spokojnie mogą czekać w lodówce na późniejsze wstawienie do piekarnika. Fajnym pomysłem jest upieczenie pałek kurczaka razem z warzywami. To szybki sposób na pyszny obiad! Warto dodać drob...

Czytaj dalej na blogu Kulinarny S.O.S.

Autor

kulinarnysoskulinarnysos

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak, boczek, obiad, sosy, dipy, curry, śniadania, ziemniaki, czosnkowy, mielone, papryka, mięso, śniadanie, podudzia z kurczaka, sos czosnkowy, kurczak pieczony, kurczak curry, dip czosnkowy, muffiny, tosty, cukinia, pieczarki, ryż, omlet, kasza, pasty, pasta, jajka faszerowane , kurczak z papryką , kolacja

Inne przepisy z Kulinarny S.O.S.

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.