ciasto - 160894 przepisów (strona:892/10727)

Torcik z procentami. 65

oglądania. Subskrybuj kanał  RITA creative , a będziesz na bieżąco z nowymi filmami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Torcik z procentami   SKŁADNIKI: *tortownica 20-22cm. Blaty tortu: 2 ciasta kakaowo kawowe ( patrz przepis ) Krem z alkoholem: mleko (350 ml.) krupnik solony karmel (230 ml.) żółtka (6 szt.) cukier (80 g) mąka pszenna (35 g) mąka ziemniaczana (35 g) serek mascarpone(...)białej czekolady : śmietanka kremówka 36% (80 ml.) masło (120 g) biała czekolada (300 g) Dekoracja : kwiatuszki i listki cukrowe (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); WYKONANIE: 1.) Blaty tortu . Robimy 2 ciasta kakaowo kawowe  według  tego przepisu . Z dwóch  ciast  ścinamy wypukłą górę. Każde ciasto przekrajamy na 2 blaty. Czyli łącznie do tortu otrzymamy 4 blaty. 2.) Krem . Mleko

RITA food channel
Wegański i bezglutenowe ciastka Fig Bar 79

słodkie. Zawsze chciałam je odtworzyć w swojej kuchni i wczoraj udało się z sukcesem. Wykorzystałam do tego zalegającą resztkę mąki z ciecierzycy, która świetnie sprawdziła się jako podstawa do ciasta (w oryginale ciastka zawierają gluten). Jeśli zatem ktoś z odwiedzających ten blog ma ochotę na słodką i energetyczną przekąskę bez glutenu, bez cukru i składników pochodzenia zwierzęcego, to ciastka(...)pochodzi wyłącznie z suszonych owoców, jakimi są figi i daktyle. Wystarczy jedno takie ciacho, by zaspokoić głód i ochotę na coś słodkiego. Składniki (na 16 sztuk):      Ciasto 100 g suszonych daktyli 140 g masła orzechowego 30 g oleju kokosowego łyżka zmielonego siemienia lnianego 110 g mąki z ciecierzycy 100 g mąki z kasztanów gorąca woda Nadzienie

Weekendy w domu i ogrodzie
Francuska karpatka z musem brzoskwiniowo-marchewkowym 79

Klasyczna karpatka z chrupiącego ciasta, z aksamitnym kremem, przekładana orzeźwiającym musem z brzoskwiń i marchewki to idealne ciasto na długie pogawędki przy filiżance kawki. Składniki: 2 płaty ciasta francuskiego 1 jajko cukier olej do wysmarowania formy Masa śmietanowa: 800ml śmietany 36% 5 łyżek cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny Mus brzoskwiniowo-marchewkowy: 250ml soku z marchewki  (około 4 marchewki) 350g(...)brzoskwiń z puszki 3 płaskie łyżeczki żelatyny 2 łyżki cukru Wykonanie: 1. Każdy płat ciasta francuskiego przełożyć na blaszkę wysmarowaną olejem i wyłożoną papierem do pieczenia, pod ciasto podłożyć w równych odległościach formy od babek aby powstały garby. Ciasto posmarować rozkłóconym jajkiem i posypać cukrem. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 20-25 minut. Po tym czasie

Szalona Kuchnia Eweliny
Tort marchewkowy z kremem kokosowym 58

Dzisiaj coś dla miłośników ciast strukturalnych, w których dużo się dzieje :) Przepyszny, wilgotny i wypełniony bakaliami - tort marchewkowy z delikatnym kremem kokosowym. Ciasto wprost rozpływa się w ustach, a dodatek chrupiących orzechów i słodkiego ananasa sprawia, że jego smak jest naprawdę wyjątkowy. Jeżeli jeszcze go nie znacie - to koniecznie wypróbujcie! Składniki na ciasto: 300 g marchewki 100 g ananasa (świeżego(...)się składników. Dodać zawartość miski z mąką i delikatnie połączyć składniki tak jak poprzednio. Wyłożyć do formy i wstawić do piekarnika. Piec przez około 70 minut, do "suchego patyczka". Ciasto wyjąć z piekarnika i ostudzić. W szklance zaparzyć mocną herbatę. Odmierzyć 3/4 szklanki i posłodzić. Dodać rum. Zamieszać i odstawić do ostudzenia. Ciasto przekroić na 3 równe blaty. Dolny blat

Świat Ciasta
Ciasto Podwójnie Brzoskwiniowe 69

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto podwójnie brzoskwiniowe to idealny deser dla miłośników brzoskwiń. Zawiera ono podwójną warstwę brzoskwiń, w postaci musu oraz galaretki z kawałkami tego owocu. Ciasto z brzoskwiniami, które zaprezentuję Wam w dzisiejszym wpisie nie wymaga pieczenia. Przygotowane jest na spodzie z herbatników. Jest ono nieco pracochłonne w przygotowaniu, ponieważ musimy poczekać aż jedna z warstw zastygnie, by móc(...)nałożyć kolejną. W między czasie możemy odpocząć lub napić się kawy Ciasto podwójnie brzoskwiniowe to bardzo lekki i puszysty deser, idealny do kawy. Możnaby go także nazwać sernikiem na zimno, ponieważ masa składa się głównie z sera z wiaderka. Puszysta masa na spodzie herbatnikowim połączona z podwójną warstwą brzoskwiń smakuje naprawdę świetnie. Deser jest lekki i orzeźwiający. PRZEPIS NA CIASTO

Przepiski.pl
Domowe ptasie mleczko 81

Domowe ciasto ptasie mleczko bez pieczenia kusi dwukolorową pianką oraz pyszną czekoladową polewą. To wyjątkowo prosty w przygotowaniu przepis na ptasie mleczko z białek i śmietany bez galaretki. Pyszne, delikatne ciasto bez spodu z puszystą śmietankowo – kakaową pianką. Tylko 5 głównych składników na masę, którą wykonasz w kilkanaście minut. Jeśli szukasz pomysłu na nieskomplikowany deser na zimno, ten przepis(...)powinien Cię zainteresować. Przepis na ptasie mleczko na zimno z pewnością przypadnie do gustu wielbicielom deserów bez pieczenia. Postawiliśmy na ciasto bez spodu i tym samym stało się jak najbliższe oryginałowi. Oczywiście jeśli wolisz, możesz przygotować ptasie mleczko na biszkoptach lub na herbatnikach. Wystarczy, że wyłożysz spód formy ulubionymi ciastkami. Ciasto ptasie mleczko bez pieczenia to oczywiście jedna z wielu

Kuchnia Na Wypasie
Galette z czerwonymi pomarańczami 62

Zostawiam galette z czerwonymi pomarańczami . Ciasto, które nigdy mi się nie znudzi. Raz, że kruche. Dwa, że z owocami. Trzy, ze z taką masą w środku, że mogłabym codziennie się delektować tym smakiem do popołudniowej kawki. Ten środek, który w przepisie nazywam "kruszonką", w praktyce ma służyć za coś, w co wsiąka sok z owoców podczas pieczenia. W rzeczywistości jest(...)pysznym, słodkim dopełnieniem kruchego ciasta z owocami. Polecam bardzo! Dawno nie pisałam o książkach, które ostatnio czytałam. Muszę na dniach uzupełnić listę z prawej strony, bo tytuły już tam dawno są nieaktualne. Moim wiernym towarzyszem od lat jest czytnik i gdyby nie on, nie czytałabym tyle, bo zwyczajnie wzrok już nie ten. Noszę soczewki i innej czcionki potrzebuję w dzień

bistro mama
Ciasto Kubuś 67

Ciasto Kubuś to taki rodzaj wypieku który zna chyba każdy lub każdy o nim słyszał. W oryginale warstwy są grubsze, spód jest z pieczonego biszkopta, a na wierzchu mamy galaretkę. Moja wersja jest troszkę zmodyfikowana. Po pierwsze z lenistwa na spodzie są gotowe biszkopty. Po drugie warstwy są cieńsze i oddzielają je herbatniki. A po trzecie na wierzchu mamy warstwę(...)jestem tradycjonalistką dlatego zmniejszyłam grubość warstw „żelkowych” i wstawiłam pomiędzy nie herbatniki. Z tego samego powodu zrezygnowałam z galaretki na wierzchu (za dużo żelki). W mojej wersji ciasto wyszło naprawdę smaczne i pięknie wyglądające ale jednak jego fanem nie zostanę Ciasto Kubuś, przepis na blaszkę 24×24 cm: opakowanie biszkoptów typu Lady Fingers (ok. 200g

Relaxtime
Kąski z ciasta francuskiego ze szpinakiem 44

Moja kolejna propozycja na przekąskę z ciasta francuskiego tym razem w wersji wegetariańskiej ze szpinakiem i serem feta. Razem z sosem czosnkowym smakuje rewelacyjnie Czas wykonania: 40 min Ilość porcji: 14 sztuk Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego Farsz: 400 g mrożonego szpinaku (300 g świeżego) 1 opakowanie sera feta (270 g) 3 ząbki czosnku ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej szczypta pieprzu(...)minuty). Dodać szpinak (jeśli jest zamarznięty dusić do czasu odparowania wody). Następne dodać ser feta i wymieszać ze szpinakiem. Doprawić do smaku pieprzem i gałką muszkatołową. Ciasto francuskie podzielić na 14 części i na każdym kawałku ułożyć farsz i szczelnie zakleić ciasto (krok 5.). Dodatkowo każdy kawałek naciąć od góry nożem. Piec 15 – 20 minut do czasu zarumienienia ciasta. Podawać

KuchniaWeDwoje.pl
Ciasto Kinder Country 46

Ciasto Kinder Country to ciasto inspirowane pysznym batonem o takiej właśnie nazwie. Niestety bardzo kaloryczne, ale od czasu do czasu każdy może sobie pozwolić na coś dobrego Ciasto robi się bardzo prosto i bez pieczenia! A masy są przepyszne – słodkie i delikatne – petarda! Ciasto najlepiej smakuje na drugi dzień, ale wątpię, że komuś się uda wytrzymać(...)długo bez wcześniejszego skosztowania:) Jak Wam się podoba to ciasto? Jedliście już kiedyś? Czas wykonania: 1 h 20 min (+ 6 h oczekiwań) Ilość porcji: 16 kawałków (forma 20 cm x 20 cm) Składniki: Masa jasna: 300 ml śmietanki kremówki 36% 250 g serka mascarpone 200 g białej czekolady (2 tabliczki) 120 g pszenicy w miodzie lub Nestle Kangus (3 szklanki

KuchniaWeDwoje.pl
SZKOLENIE CUKIERNICZE CZ.1 W AKADEMII SWEET DECOR ( 17-18.04 ) 70

razem! Zobaczcie kilka zdjęć z warsztatów – efekty naszej pracy!   Zainteresowanych oczywiście zapraszam na kolejne szkolenia – terminy możecie zobaczyć TUTAJ W OFERCIE KURSU ZNAJDZIEMY M.IN: • CIASTA BAZOWE : biszkopt jasny, biszkopt ciemny, ciasto kruche, ciasto parzone, ciasto drożdżowe, sernik idealny, ciasto bezglutenowe/wegańskie • WYPIEKI NA PODSTAWIE PRZEPISÓW BAZOWYCH: ciasta/torty, tarty, ptysie, drożdżówki, serniki • WYPIEKI Z UŻYCIEM MUSÓW, KREMÓW, ŻELEK

Ostra na Słodko
Lekkie ciasto biszkoptowe na leniwą niedzielę 72

Kwiecień plecie nam zimową pogodę, więc popijamy na rozgrzanie i wzmocnienie herbatę z kurkumą i miodem lipowym, a do tego zajadamy doskonałe na niedzielne popołudnie – ciasto biszkoptowe z jabłkami . Lubią je też nasze dzieci. To dużo lepszy pomysł na deser niż przeładowane cukrem i olejem palmowym słodycze popularnych marek. Przepis warto zachować na jesień, kiedy łatwiej będzie o dobre jabłka(...)chemii. Najlepsze – te ze swojego sadu, pachnące i pożywne. Lekkie ciasto na niedzielę Zrobienie ciasta biszkoptowego nie wymaga zbyt wiele czasu. Tym lepszy jest to więc pomysł na weekendowy smakołyk. Ciasto jest lekkie i tradycyjne w swojej formie. Można dodać do niego także inne owoce, np. gruszki. Ciasto biszkoptowe z jabłkami Składniki: 5 dużych jajek szczypta soli ¾ szklanki cukru

KulinarneImpresje.pl
Góra lodowa bez pieczenia 889

Ciasto góra lodowa to bardzo popularny i smaczny wypiek. W tym wpisie zaprezentuje Wam moją interpretację tego ciasta w wersji bez pieczenia. Ciasto góra lodowa bez pieczenia to bardzo smaczny i łatwy w przygotowaniu deser. Składa się z herbatników, masy na bazie budyniu i biszkoptów z dodatkiem słodkiej, dwukolorowej polewy. Całość smakuje naprawdę rewelacyjnie! Zapraszam serdecznie do zapoznania się(...)przepisem na pyszne ciasto góra lodowa bez pieczenia. Na pewno Wam posmakuje. CIASTO GÓRA LODOWA BEZ PIECZENIA Składniki MASA 1200 ml mleka 3 budynie śmietankowe bez cukru 220 g masła 2/3 szklanki cukru 3 łyżki mąki pszennej DODATKOWO ok 20 biszkoptów okrągłych 250 g herbatników POLEWA 250 g masła 120 ml wody 200 g mleka w proszku 80 g cukru

Alle Dobre!
Torcik Daim jak z Ikei 156

Jeśli lubicie zaglądać do Ikei i na tamtejsze stoisko z jedzeniem, to na pewno wypatrzyliście tam ten pyszny torcik Daim. Uwielbiam to ciasto i dlatego postanowiłam zrobić je w domu. Dzisiaj podzielę się z Wami moim ulubionym przepisem na nie. Zapraszam. SKŁADNIKI: Ciasto: 4 białka szczypta soli 150 g orzechów laskowych lub migdałów 100 g cukru Krem: 4 żółtka(...)cukru 150 g masła Polewa: 150 g czekolady mlecznej około 2 łyżki śmietany kremówki 2 batoniki Daim + jeden do ozdoby Zapraszam również do obejrzenia filmu WYKONANIE: Zrobić ciasto: Orzechy zmielić. W misce ubić białka z dodatkiem soli i cukru, na sztywna piane. Do ubitych białek dodać zmielone orzechy i dobrze wymieszać. Tak przygotowane ciasto podzielić na dwie równe części. Każdą

Pani M - kuchnia smakowita
TORT KIWI 89

Orzeźwiający torcik kiwi przechodzi się słodko kwaskowatymi smakami i jest jak dla mnie idealny, po prostu przepyszny. Inspirację na zrobienie tego torcika zaczerpnęłam buszując po internetach w poszukiwaniu jakiegoś ciasta z owocami kiwi . I tak natknęłam się na przepis od: Domowej Cukierenki . Troszkę przepis zmodyfikowałam, bo zrobiłam torcik na moich sprawdzonych blatach czekoladowych i lekko zmieniłam też proporcje innych składników(...)nowymi filmami, lub zapisz się do newslettera, to raz w tygodniu wyślę Ci nowy przepis. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); TORT KIWI SKŁADNIKI: składniki na tortownicę 20 - 22 cm.   Ciasto czekoladowe: cukier (330 g) mąka pszenna (230 g) kakao (30 g) proszek do pieczenia (15 g) soda oczyszczona (1 łyżeczka) masło (125 g) jajka (2 szt. rozmiaru L) woda

RITA food channel