łyżek mąki zwykłej 2 szklanki cukru kostka margaryny 2 łyżki octu 10% 6 łyżek oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia cukier wanilinowy 1 duże opakowanie budyniu np. o smaku krówki 3 łyżki mleka 2 duże łyżeczki kakao Margarynę z cukrem utrzeć. W czasie ucierania dodawać po jednym jajku, a następnie partiami pozostałe składniki oprócz budyniu, mleka i kakao. Blaszkę
Praktyczna pljogurtowa Babeczki nadziane chałwą Babeczki waniliowe Czerwień i błękit Babka drożdżowa z dżemem borowkowym Babka mleczna z kolorową posypką Muffiny z gruszkami iczekoladą Domowe ciasta i obiady Babka z krówkami Drożdżówka w wielkim mieście Wilgotna babka czekoladowa bez jajek Babka piaskowa z polewą Dziewczyna do zjedzenia Proste ciasto z krakersów i żurawiną Jasne ciasto z winogronami Gospodyni Miejska Babeczki
Moje domowe kucharzenieOszukane krówki, którymi możemy się ratować w czasie wszelkiego rodzaju diet odchudzających. Być może nie są bezkaloryczne, ale są tak słodkie, że istnieją małe szanse zjedzenia ich zbyt dużo. Zdrowe węglowodany z suszonych owoców z dodatkiem dobrych tłuszczy z orzechów - czego chcieć więcej? Składniki (20 karmelków): 100 g moreli suszonych 50 g migdałów 4 łyżki wiórków kokosowych pół szklanki
sama złodycztrzeba mieszać, ale gdy masa zacznie się pienić i ciemnieć, należy jej uważnie pilnować i od czasu do czasu zamieszać. Kajmak jest gotowy, kiedy mocno zgęstnieje i nabierze barwy krówek. Może to potrwać nawet godzinę. Wyjmujemy wtedy wanilię i odstawiamy do lekkiego przestudzenia. Masło ubijamy na puch w oddzielnym naczyniu, a po chwili dolewamy cienką strużką masę kajmakową. Ubijamy
Ratunku obiadminut. Po ok.1h można blaszki zamienić poziomami, by ta dolna się nie przypaliła. Zostawić w uchylonym piekarniku do wystudzenia. Krem do tortu: - 250g mascarpone - 300ml kremówki - 150g masy karmelowej "krówki" - 100g orzechów włoskich - 10 daktyli , pokrojonych na kawałki Wymieszać masę karmelową z serkiem mascarpone. W drugim naczyniu ubić kremówkę. Następnie połączyć obydwie masy, na końcu dodając pokruszone na mniejsze
Smaczne Zdrowejeszcze dynię, postanowiłam przepis od razu wypróbować. Okazało się, że w smaku w ogóle nie czuć dyni, jedynie nadaje ona ciastu piękny żółty kolor. Polewa idealnie pasuje - o smaku krówki, lekko ciągnąca... Pycha! Inspiracja Spód: 200g herbatników, 125g masła lub margaryny, szczypta cynamonu. Herbatniki zmielić w blenderze na pył. Dodać cynamon oraz stopione masło. Krótko zmielić
Z miłości do słodkościrazem zrobiłam, niedawno już przeze mnie sprawdzone, czekoladki z nadzieniem krówkowo - orzechowym, smakiem podobne do popularnych batoników Snickers. Idealne na wyjątkowe okazje... Składniki: 100g mlecznej czekolady, 5 cukierków krówek, 3 łyżki likieru jajecznego Adwokat, 2 łyżki orzeszków ziemnych w miodzie. Przygotowanie Orzeszki zmielić przy pomocy blendera. Cukierki połączyć z likierem i stopić na parze. Wymieszać z orzeszkami, lekko przestudzić
Z miłości do słodkościbyło na tyle już. Zapraszam na zdjęcia i do usłyszenia za tydzień. * nareszcie słonko * tak się zaczynał ten tydzień przeziębieniem * dobre, smakowe krówki * witaminy pomagają walczyć z chorobą * wiosna, święta - sztuczne,ale piękne * zazieleniło się i tu i tu * wiosna idzie * kawa robiona przez S smakuje najlepiej * kolejna porcja witamin
Magiczne Życie Martywzbogacić o co tylko się chcę. Ciastka są bardzo sycące i jeden taki kawałek z pewnością wystarczy. Co też jest ciekawe ciastka nie są twarde, bardziej przypominają cukierki krówki, a przez to dłużej cieszymy się chwilą i nie jemy w pośpiechu. Do ich wykonania zostały wykorzystane dwa produkty Fitella : płatki z pełnego ziarna pszenicy diet (tzw. mono smak) oraz
Pora coś zjeśćCiasto krówka w wersji kawowej przygotowane na ciemnym biszkopcie. Jest to ciasto wielowarstwowe, składające się z kakaowego biszkoptu nasączonego kawą, masy kawowej na serku mascarpone, warstwy kajmaku pomiędzy jasnymi herbatnikami oraz na wierzchu masy śmietankowej z pokruszonym biszkoptem. Pyszne zestawienie smaków. Ciasto jest obłędne w smaku! Dość słodkie, ale goryczka kawy lekko przełamuje słodycz kajmaku. Świetnie się będzie komponować
Kuchnia MagdaLenyCiasto krówka w wersji kawowej przygotowane na ciemnym biszkopcie. Jest to ciasto wielowarstwowe, składające się z kakaowego biszkoptu nasączonego kawą, masy kawowej na serku mascarpone, warstwy kajmaku pomiędzy jasnymi herbatnikami oraz na wierzchu masy śmietankowej z pokruszonym biszkoptem. Pyszne zestawienie smaków. Ciasto jest obłędne w smaku! Dość słodkie, ale goryczka kawy lekko przełamuje słodycz kajmaku. Świetnie się będzie komponować
Kuchnia MagdaLenytakie zwyczajne „coś słodkiego”; ) Coś supersłodkiego. Dzisiejsze ciasto to spełnienie marzeń wielbicieli wypieków typu 3bit lub Rafaello, czy Orzechowiec- czyli "słodziaków" : ) Bardzo udane połączenie masła orzechowego z „krówką” z puszki. Całość w nasączonym likierem kakaowym biszkopcie. Pycha! Uwaga: wciąga : ) Blaszka 22 x 25 cm. Składniki na biszkopt: 5 jaj (M) ¾ szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia ¾ szklanki mąki
Domowe ciastaserem kuchniasmakow.blogspot.com Składniki: 500 gram mąki pszennej 3/4 szklanki mleka 60 gram drożdży 1 jajko całe 2 żółtka 1/2 szklanki cukru 70 gram masła Nadzienie 500 gram twarogu typu "krówka" 1 jajko 1 cukier waniliowy 70 gram cukru pudru 2 łyżki masła rodzynki * Sposób wykonania: 1. Mąkę przesiewamy do dużej miski. 2. Mleko podgrzewamy, aby było letnie
Kuchnia smakówprzemieszałam dwa razy w odstępach dwugodzinnych. Jeżeli nie lubicie zbytniej słodyczy kajmaku, to możecie zwiększyć ilość śmietany, ewentualnie dodać mały jogurt naturalny do przełamania smaku. SKŁADNIKI 1 puszka kajmaku "krówka" 500 g śmietany 36% WYKONANIE Zimną śmietanę ubić, następnie dodać do niej masę kajmakową i dobrze zmiksować do połączenia składników. Masę przelać do szczelnie zamykanego pojemnika i wstawić do zamrażalnika
Passions hobbies lifeprzygotowanie zajmuje mniej więcej 5 minut. Czyli wafle z masą krówkową. opakowanie wafli puszka masy krówkowej Rozkładamy wafle. Smarujemy masą krówkową, przykrywamy drugim waflem. I znów smarujemy krówką i znów przykrywamy waflem. I tak do wyczerpania składników. Ostatni wafelek na wierzchu zostawiamy suchy. Całość przykrywamy folią aluminiową i dociskamy np. deską. Kroimy w kwadraty, prostokąty lub trójkąty
Niunioki