Pudding daktylowy z sosem krówkowym

Pudding daktylowy z sosem krówkowym

Pudding daktylowy z sosem krówkowym

Przepis na : deser

Pudding daktylowy z sosem krówkowym to pyszny i rozgrzewający deser na zimowe, mroźne dni. Pudding pieczony wraz z parą wodną ma zupełnie inną konsystencję od tradycyjnych ciast. Jest mazisty i niesamowicie wilgotny. Dzięki sporej ilości daktyli jest słodki i karmelowy w smaku. Szczególnie smaczny jest podany na gorąco! Pudding daktylowy z sosem krówkowym: 200 g suszonych daktyli Bakalland 2/3 szklanki drobnego cukru trzcinowego + 1 łyżka 1/2 łyżeczki sody 2 ekologiczne jajka ok. 1/3 kostki miękkiego masła (... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Poezja smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.