Kajmakowe muffinki z jabłkami i masłem orzechowym

Kajmakowe muffinki z jabłkami i masłem orzechowym

Kajmakowe muffinki z jabłkami i masłem orzechowym

Bardzo miękkie i wilgotne muffinki z kawałkami słodkich jabłek. Ciasto jest z dodatkiem masy kajmakowej i masła orzechowego. Dzięki temu muffinek już nie ma potrzeby dosładzać, a mają delikatny posmak krówek przełamany ciekawą nutą masła orzechowego. Szybkie do przygotowania i bez użycia miksera. 1 1/2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 3 jajka 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki oleju rzepakowego 1/2 szklanki masy kajmakowej 3 łyżki masła orzechowego 300 g jabłek słodkich m... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu https:KKuchniaMniam

Warto przeczytać

Dieta jabłkowa

Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!

Czytaj dalej...

Autor

KuchniaMniamKuchniaMniam

Lubię gotować i piec ciasta. W kuchni często eksperymentuję i bawię się smakami, co sprawia mi ogromną przyjemność.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

masło orzechowe, muffiny, ciasto, ciekawe przepisy, babeczki, kajmak, ciasta z jabłkami, krówka, jabłka, ciasta z masa, jabłka pieczone, mleko w proszku, bez pieczenia, ciasto krówka, szybkie ciasto, szybkie ciasto bez pieczenia, ciasto krówka bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia

Inne przepisy z https:KKuchniaMniam

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.