krówki - 1316 przepisów (strona:49/88)

Krówka bez pieczenia 80029

Krówka bez pieczenia – szybkie i proste ciasto bez pieczenia, z kremem budyniowym na herbatnikach. Jeśli do wykonania tego ciasta użyjemy mleka skondensowanego, to należy gotować je przez ok. 2 godziny, a następnie ostudzić przed otwarciem, ponieważ w innym przypadku masa pod ciśnieniem może nam zabrudzić całą kuchnię ;) Poniższe składniki wystarczą na blaszkę o […] The post Krówka bez pieczenia

Kulinarne Przeboje
FLACZKI SOJOWE Z JAJKIEM GOTOWANYM NA TWARDO 148

różnica kura czy krowa? Dla mnie ogromna,może trochę wieję hipokryzją ale to długa historia, nie na ten wpis. Poza tym sama nazwa już robi swoje, ale zamiast krówki kotlety sojowe? Spróbujmy! Mięso z kurczaka jest opcjonalne, dla wegetarianin podwajamy ilość kotletów sojowych. Do dzieła :-)  Składniki:   2 udka z kurczaka bez skóry  100 g kotletów

pieprzny smaczek
Babeczki krówka 167

piekę coś konkretnego, bo przeglądając szafkę ze słodkimi różnościami wpadnie mi w ręce coś co można by już zużyć – ot taki pragmatyzm domowy ;) Tak powstały dzisiejsze łaciate babeczki krówki z kajmakiem (lub jak kto woli z masą krówkową). Składniki: 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 szkladnki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 łyżka kakao

Ciastkozercy
Masa kajmakowa – wegański kajmak 141

zdrowy i wartościowy w witaminy i minerały. Masa kajmakowa według tego przepisu to wysokowęglowodanowa i bardzo kaloryczna maziaja, która może służyć nam, np. do przygotowywania wafli przekładanych nią, zrobienia krówek czy świątecznego mazurka. Zaraz jakiś maniak się przyczepi, że tu jest sam cukier, syrop glukozowy i nic zdrowego… Życie nie jest zdrowe! A tak na poważnie to jeśli

Blendman
Mleko jaglane… czy kasza ma wymiona? 116

Macie ochotę na mleko, które polecają szczęśliwe krówki? Są one takie szczęśliwe wcale nie dlatego, że ktoś je posmyrał, a raczej dlatego, że mleko jest… jaglane! Bardzo zdrowe, smaczne, a na dodatek delikatnie waniliowo-karmelkowe dzięki dodatkowi wanilii i daktyli. Zastanawiałem się co zrobić z tej królowej wśród kasz (bynajmniej w mojej kuchni). Ciasteczka, budynie, jaglanice… Wszystko

Blendman
WIŚNIOWY POEMAT 158

Ciasto kruche: forma 24x38 cm 1,5 szkl. mąki 1/2 kostki masła 4 łyżki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy 2 żółtka 2 łyżki śmietany Krem krówka: 1 puszka masy krówkowej kakaowej, 1 kostka masła Krem cytrynowy: 1 budyń waniliowy, 1 szkl. mleka, 3/4 szkl. cukru, 1 kostka masła, 2 łyżki soku z cytryny Dodatkowo: polewa czekoladowa(...)odlewamy. Pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem. W 1/4 szkl. mleka rozrabiamy budyń, wlewamy do gotującego mleka, zagotowujemy. Budyń studzimy. Ucieramy masło, dodajemy wystudzony budyń oraz sok z cytryny. Krem krówka: miękkie masło powoli ucieramy dodając masę krówkową. PRZEŁOŻENIE CIASTA Biszkopt smarujemy masą krówkową, nakładamy ciasto kruche, smarujemy masą cytrynową (1/3 odkładamy), układamy wiśnie, dociskamy, przykrywamy drugim biszkoptem, smarujemy resztą masy

słodki bratek
Alkohol w formie stałej, czyli babka z ajerkoniakiem. I The Beatles 193

pisałam ostatnio, nie będę się więc powtarzać. Upieczenie babki ajerkoniakowej było tylko kwestią czasu; w końcu mi się udało. Skorzystałam z przepisu Doroty , ale zmniejszyłam ilość cukru i zamiast krówek dodałam kropelki gorzkiej czekolady; babka jest słodka, ale wyważona, a wyrazisty smak czekolady świetnie tutaj pasuje. Jej kurczaczkowy kolor i uroczy, żółty lukier sprawiają, że pięknie będzie wyglądać

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Babka krówkowa 405

Jeśli lubicie cukierki krówki to na pewno ta babka przypadnie Wam do gustu :) Sama masa krówkowa jest dosyć słodka, więc do dekoracji zrobiłam polewę z gorzkiej czekolady. Składniki: 1 puszka masy krówkowej (400g), 1 szklanka mąki pszennej, 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej, 2 łyżki cukru, 4 jajka, 3/4 szklanki oleju, 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Przygotowanie:  Jajka ubijamy

Aga w kuchni
Sztuka dekoracji cukierniczej - książka mistrzów Squires Kitchen 267

m.in. wałek do lukru, radełko, pisaki z jadalnym tuszem czy biału tłuszcz roślinny. Poznajemy przygotowanie i formowanie masy Sugar Dough, jak formować podstawowe kształty - węża, kotka, pieska, świnkę, owieczkę, krówkę, liska, myszkę, królika czy wiewiórkę - wszystko ładnie opisane krok po kroku! Możemy nauczyć się robić bajkowy tort Dziki Zachód - z kowbojem i krówką, aby sprawnie przejść do rzeźbionych tortów (przy

Plate of Joy
Pudding daktylowy z sosem krówkowym 102

drobnego cukru trzcinowego + 1 łyżka 1/2 łyżeczki sody 2 ekologiczne jajka ok. 1/3 kostki miękkiego masła (70 g) 1 szklanka mąki (150 g) 2 płaskie łyżki budyniu o smaku krówki Delecta 1 i 1/3 szklanki mleka listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Daktyle drobno siekamy (można też rozdrobnić w malakserze). Wkładamy do rondelka i zalewamy

Poezja smaku
Krówka, likier domowy 160

Dziś kolejny pyszny domowy likier do kolekcji, czyli tak zwana krówka. Oczywiście ilość dodanego alkoholu jest uzależniona od Waszych preferencji, jeśli lubicie lżejsze napoje, zamiast spirytusu możecie dodać po prostu wódkę. Na blogu znajdziecie również przepis na  domowy likier baileys  i  domowy likier kukukła . Krówka, likier domowy Czas wykonania: 10 minut + 7 dni Składniki

Kulinarne przygody Gatity
ciasto snikers 190

piec według wcześniejszych wskazówek. krem budyniowy: 2 budynie śmietankowe gotować według przepisu na opakowaniu dodając 1/3 mniej mleka.Gorący budyń wylać na  wystudzone ciasto. dodatkowo:  krem krówka - mleko zagęszczone gotowane czekolada rozpuszczona do dekoracji talerza wiśnie w spirytusie Na dole kładziemy ciasto z budyniem , następny blat ciasta - na niego wylać "krówkę" i położyć ciasto z orzechami.  Smacznego

na gazie
6 najbardziej popularnych przepisów na blogu w 2015 r. 180

chyba nie rozpuścił się cukier...". A to wcale nie był cukier, tylko sucharki! Sucharki z nutellą! Mniam! 6. Szyszki  Relikt przeszłości, kto nie pamięta szyszek z ryżu i krówek? Dobre na przyjęcie dla dzieci i na świąteczne jarmarki w szkole :) Zaczynamy Nowy Rok. Zmian wielkich w przepisach nie będzie, bo jak zwykle - pokażę to, co przygotowałam w domu

bistro mama
Chałowe Andruty 105

przyciskając go jakimś ciężkim przedmiotem. Ja zastosowałam książkę kucharską ;) Kroimy wafle na dowolnej wielkości kawałki i życzymy smacznego ^^ ... poza masą z chałwy , możemy tez wafle przełożyć masą ze stopionych krówek

W Moim Magicznym Domu
Krówka 214

placków miodowych oraz kremu na bazie mascarpone i śmietany kremówki. Aby spody były miękkie należy je upiec 3 dni przed planowanym podaniem. Gwarantuję, że każdemu łasuchowi krówka osłodzi zbliżające się święta ☺ 3 dni 10 składniki: ciasto: 300 dag mąki 2 łyżki płynnego miodu 2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 budyń śmietankowy 2 duże jajka 200 dag masła 80 dag cukru krem

Ania i Marcin gotują

Proponowane wyszukiwania