krówki - 1316 przepisów (strona:46/88)

Ciasto Krówka 346

Ciasto od wielu lat pieczone w mojej rodzinie ( najczęściej przez moją Mamę ) i bardzo przez nas lubiane :) W sieci pod nazwą "Krówka" znajdziecie ciasta zupełnie odmienne - najczęściej z masą kajmakową i orzechami. Moja wersja, to biszkopt na mące krupczatce, wkładka kokosowa, krem budyniowo - maślany i fajna, choć słodka polewa ( dlatego do kremu dodajemy niewielką ilość cukru ), która jest wg mnie(...)taką kropką nad "i". Cóż, dla mnie Krówka jest tylko jedna.. ;) Zachęcam do zapoznania się z przepisem :) Biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki krupczatki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 tabliczka gorzkiej czekolady, startej Blat kokosowy: 5 białek 3/4 szklanki cukru 200 g wiórków kokosowych Krem budyniowo - maślany: 1 i 1/2 szklanki mleka 2 łyżki cukru

Opowieści z piekarnika
King - ciasto bez pieczenia 156

King...na wzór Maxi King... Składniki: 500 g herbatników, 500 g mleka w proszku - nie granulowanego! 400 g masła, pół szklanki cukru, 3/4 szklanki mleka, 510 g masy krówki, dodatkowo na polewę : 100 g orzeszków ziemnych, 50 g orzechów laskowych, 200 g gorzkiej czekolady, 1/3 szklanki mleka. Przygotowanie: Mleko podgrzewamy wraz z cukrem i odstawiamy do ostygnięcia. Masło ubijamy

Lena Gotuje
Likier krówkowy 156

łatwy i szybki w przygotowaniu. Ale w końcu jest! Świetnie prezentuje się w mojej nowej karafce, a smakuje jeszcze lepiej. Na spotkania z kumpelkami w sam raz! Składniki: puszka krówki - masy kajmakowej, 250-300 ml wódki. Przygotowanie: Powyższe składniki łączymy ze sobą z pomocą miksera. Konsystencja jest lekko gęsta - jak na likier przystało

Lena Gotuje
BABKA MARCHEWKOWA Z SEREM 133

wielkanocny stół. Przepis na to ciasto marchewkowe jest banalnie prosty. Babka jest bardzo smaczna, wilgotna, pachnąca cynamonem. Przyjemnie chrupią w środku orzechy. Oprócz uwielbianej przeze mnie babki z krówkami i ajerkoniakiem oraz babki gotowanej ta babka marchewkowa będzie świetnym ciastem na Wielkanoc. Marchewka nie jest wyczuwalna w smaku tego ciasta, ale nadaje cenioną przeze mnie wilgotność. Nie wiem

Pieguskowa Kuchnia
SŁONECZNIKOWIEC 591

Kakaowe ciasto przełożone słodką pianką o smaku krówki z chrupiącym słonecznikiem, przełamane kwaskowatym dżemem wiśniowym, polane czekoladą. Doskonałe na każdą okazję. Zainspirował mnie  TEN przepis, który trochę zmodyfikowałam.   SKŁADNIKI Ciasto: blaszka o wymiarach 20x26 cm 4 jajka, 1 budyń czekoladowy, ½ szkl. cukru, 1 łyżka kakao, 2 czubate łyżki mąki, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Krem

słodki bratek
Szyszki z czekoladą 145

Pewnie każdy z Was zna i uwielbia szyszki z ryżu preparowanego, prawda? Najczęściej znane są te z krówkami, bądź rozpuszczonymi irysami... Takie jak robiło się dawniej. Ja prezentuje wersję z czekoladą, którą można urozmaicić na mnóstwo sposobów. Przykładowo do swoich pyszności możecie dodać ulubione bakalie, użyć masy o dowolnym smaku, czy przeróżnych produktów preparowanych, niekoniecznie ryżu. Moja rodzina

Di gotuje
Snickers 720

osobiście wolę Marsa, ale ciasto z nim jako głównym składnikiem jest zdecydowanie za słodkie, nawet dla mnie:) Snickers powstał z batonów, pysznej masy z mleka w proszku, krówki i polewy. Same pyszności. Polecam fanatykom cukru:D foremka o średnicy 20 cm 40 minut spód: 3 batony snickers po 50 g 40 g masła 100 g orzeszków ziemnych mleczna masa

Ania i Marcin gotują
Biała czekolada z miodowymi chipsami (For Good Ones) - Zotter 135

jest ten przyjemny maślany akcent. Bardzo szybko rozpuszcza się w buzi uwalniając pyszne śmietankowe nuty. Na końcu pozostają małe cząstki chrupków, które nam od razu przypomniały domowe krówki robione przez naszego dziadka, kiedy byłyśmy jako dzieci u niego na wakacjach :) Natomiast nie czułyśmy tutaj ani miodu, migdałów, cynamonu (ale to może dlatego, że my używamy go w kuchni

Candy Pandas
Dżemy kokosowe z solą morską, ananasem i chilli – Buko Organic 166

bardziej kaszkowatą strukturą. Wszystkie trzy smaki mają kolor ciemnego brązu różniące się miedzy sobą odcieniami.   Smak: Z solą morską – w pierwszej chwili czujemy karmelową słodycz podobną do cukierków krówek jednak z intensywnie kokosowym aromatem. Karmelowość po chwili podkreślona zostaje dodatkiem soli, jednak nie jest ona przesadzona a ciekawie urozmaica smak. Ten duet zasmakuje wszystkim fanom solonego karmelu

Candy Pandas
Racuszki bananowe z sosem karmelowym 162

też lubią od czasu do czasu zaszaleć, od razu piszę , zróbcie z podwójnej porcji bo znikają jeszcze szybciej niż się robią:) O wyraźnej bananowej nucie i polewą o smaku krówki…Pycha! Składniki; 1 dojrzały banan 1 szklanka jogurtu greckiego 1 szklanka mąki tortowej 1  budyń bananowy Dr.Oetker 2 łyżki cukru 1 łyżeczka  cukru z wanilią Dr.Oetker

Wanilia i Kardamon
Kampania testująca Werther’s Original Soft Caramels- PODSUMOWANIE #softcaramels #swiatkarmelu 156

bardzo im smakowały. Jaka więc była opinia? Werther's Original Soft Caramels to wspaniałe miękkie cukierki o cudownym karmelowym smaku! Idealnie, po prostu idealne. Kremowe ciągutki, przypominające troszkę krówki. Nie będę ukrywała że pojawiło się kilka osób, którym cukierki smakowały ale skład już niekoniecznie. Ta kampania potwierdziła, że każdy, bez względu na wiek, jedząc Werther's Original poczuje się

Życie zaczyna się w kuchni
21. Pudding z tapioki z karmelizowanym rabarbarem i domową krówką 124

niedoceniane. Dużo osób ma obawy przed używaniem go w swojej kuchni, ponieważ zwykle kojarzy się z mocno kwaśnym, dominującym smakiem. Myślę, że podany z neutralnym puddingiem z tapioki, słodką krówką i dodatkiem sezonowych owoców np, truskawek, podbije serca smakoszy tradycyjnych deserów jak i tych lubiących eksperymentować. Pudding z tapioki: 4-5 porcji 1/2 szklanki tapioki 1 puszka mleka kokosowego(...)syrop z agawy. 4. Gotować, aż rabarbar rozpadnie się, a cukier i sok zredukują. Pudding z tapioki po ostygnięciu stężeje całkowicie.  Najlepiej smakuje podany z owocami i domową krówką zrobioną z mleczka kokosowego. Tapiokę można kupić w każdym sklepie ze zdrową żywnością lub przez internet. Jest to odpowiednik naszej skrobi ziemniaczanej, lecz tapioka pochodzi z manioka. Popularność przyniosły

Pland based fille
Sernik czekoladowy 140

cukru do wypieków 1 kostka (200 g) masła 5 jajek 1,5 tabliczki (150 g) czekolady mlecznej 1 duże opakowanie (64 g) budyniu czekoladowego, toffi, lub o smaku „krówki” 0,5 łyżeczki (2 g) proszku do pieczenia szczypta soli Spód: 100-120 g herbatników 0,25 kostki (50 g) masła 1 łyżeczka kakao Polewa: 1,5 tabliczki

Fitsweet.me
MAXI KING 185

ostudzeniu kroimy biszkopt na dwie równe części.                 Na jedną część biszkoptu rozsmarowujemy całą masę krówkę.                 Śmietanę ubijamy na sztywną pianę. Możemy dodać trochę cukru pudru do smaku i dodajemy rozpuszczoną(...)ostudzoną żelatynę. Całość przekładamy na masę krówkę. Na bitą śmietanę nakładamy drugą część ciasta.                 Czekolady mleczne rozpuszczamy na parze z odrobiną mleka i masła. Jeżeli mamy orzechy laskowe musimy je najpierw uprażyć w piekarniku w temperaturze ok 200 °  jakieś 5-10 minut. Następnie musimy

Słodkie ciacho
mazurek z domową krówką 151

wyjątkowej kruchości, z niesamowitą domową masą krówkową, której słodycz przełamano nieco kwaśnym dżemem. Od dawna już naszym ulubionym mazurkiem był ten z kajmakiem, tym razem zdecydowałam się przygotować krówkę wg przepisu ze starego zeszytu Mamy i to był strzał w dziesiątkę! Masa jest wyjątkowo pyszna, smakowała nam dużo bardziej niż puszkowy, a nawet domowy kajmak:) Przygotowuje się ją łatwo(...)podanych proporcji wyszły mi dwa takie "jajowe" mazurki. składniki: ciasto: 200 g zimnego masła 2 ugotowane na twardo żółtka 1/2 szkl cukru pudru 2 szkl mąki krupczatki szczypta soli krówka: 100 g masła 6 łyżek mleka łyżeczka cukru waniliowego łyżeczka kakao 3/4 szkl cukru 1 szkl mleka w proszku ponadto: białko kilka łyżek kwaśnego dżemu (np z czarnej porzeczki). Mąkę

6niebo

Proponowane wyszukiwania