krówki - 1316 przepisów (strona:44/88)

Ciasto Kakaowa Krówka z Krakersami 304

Ciasto Kakaowa Krówka z Krakersami – Zapraszam na pyszne ciasto z masą krówkową, krakersami i kremem kakaowym. Jest ciekawe w smaku, proste w przygotowaniu i wygląda apetycznie. Krakersy dodają odrobinę słonego posmaku i środek jest delikatnie chrupiący. Aby smaki dobrze się przegryzły, ciasto powinno przez noc postać w lodówce. Proszę pamiętać, aby składniki na krem były w temperaturze pokojowej. Polecam… Zapraszam(...)FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Kakaowa Krówka z Krakersami Składniki: Biszkopt: 5 jajek – osobno żółtka i białka 170g cukru 170g mąki pszennej (użyłam tortowej) 4 łyżki kakao bez cukru 5 łyżek oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia Do nasączenia: około 180ml wody 2-3 łyżki soku z cytryny 2 łyżeczki cukru pudru Nadzienie

Mała Cukierenka
Szkockie ciekawostki kulinarne 128

skalę światową. Napój ma charakterystyczny, landrynkowy smak, osobiście mi nie smakuje, ale jak widać wśród Szkotów cieszy się dużą popularnością.  Źródło Tablet Bardzo słodki cukierek podobny do polskich krówek, zrobiony z cukru, mleka kondensowanego i masła, często aromatyzowany różnymi dodatkami.  Lorne Sausage Wyrób mięsny, formowany w podłużny baton, który następnie jest krojony na około centymetrowe plastry

Codzienne Gotowanie
Ciasto Puszek Toffi z Krówką 290

Ciasto Puszek Toffi z Krówką – Zapraszam na pyszne, proste w przygotowaniu ciasto z dodatkiem masy krówkowej i biszkoptów nasączonych w kawie. Ciasto jest bardzo smaczne, świetnie smakuje kawa z kajmakową bitą śmietaną i kakaowym biszkoptem. Całość nie za słodka i apetyczna. Ciasto dosyć szybko się robi, nie ma z nim dużo zachodu, ładnie się prezentuje, polecam! W ponczu zamiast kawy(...)możemy użyć herbaty. Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Puszek Toffi z Krówką Składniki: Biszkopt: 3 duże jajka – osobno żółtka i białka 1/2 szklanki mąki pszennej (użyłam tortowej) 1/2 szklanki cukru 2 łyżki kakao bez cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 500ml śmietanki kremówki 30% 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 450g masy

Mała Cukierenka
Ciastka kaszaki 120

przerobiłam pewnie większości znane ciasto Kaszak. W mojej wersji są to pojedynczo przekładane herbatniki masą kakaową z kaszy manny. Polałam je rozpuszczoną gorzką czekoladą, przez co wyszły takie łaciate krówki.😋 Taki deser sprawdzi się idealnie jako przekąska na przyjęcie. Często widuje, że poszukujecie przepisów na słodkości dla przedszkolaków i w takich przypadkach polecam właśnie ten przepis. Fajnie wygląda

Zdrowie i pysznie na talerzu
Sernik podwójnie kajmakowy z pianką i "Gorzka pomarańcza" 160

przepis na ten sernik trafiłam, odwiedzając blog Izabela w kuchni. Krówki i masę krówkową uwielbiam do tego stopnia, że jem nawet lody o tym smaku, choć lodów nie jadam często, bo zwyczajnie ich nie lubię (tak, tak, są ludzie, którzy nie lubią lodów 😊). Sernik ma świetną konsystencję, wyrasta równiutko i nie opada. Smakiem zachwyca i przypuszczam, że ten sernik

Weekendy w domu i ogrodzie
DOMOWE KRÓWKI. NAJLEPSZE! 819

Domowe - najlepsze 💗  Chyba nie muszę o tym nikogo przekonywać 😉 Domowe cukierki a'la krówki są przepyszne. Mocno słodkie i mocno śmietankowe. No i co najważniejsze nie zawierają żadnych dziwnych dodatków ... , które niestety możemy odnaleźć na etykietach nawet tych renomowanych słodyczy. Takie cukierki to dla mnie taki trochę powrót do dzieciństwa... wspomnienie domu rodzinnego...  Do takiej dawki słodkości

Walijskie Pichcenie
Zdrowe szyszki z ryżu i daktyli 177

tego! Dzisiaj przepis na deser, który znają pewnie prawie wszyscy. Szyszki z preparowanego ryżu to mój przysmak z dzieciństwa. Tym razem jednak w zdrowszej odsłonie, bo z daktylami zamiast krówek. Wypróbujcie! Składniki: – 140g świeżych daktyli – 70g ryżu preparowanego – 1 łyżka masła orzechowego Usuwamy pestki z daktyli i miksujemy na gładką masę z łyżką masła orzechowego

Be Fit Be Strong
Domowe tahini (pasta sezamowa) - jak zrobić i do czego wykorzystać? 231

dodatkiem ok. 2 łyżek tahiny, 2 suszonych daktyli oraz kefiru.  Jako dodatek do ciast i ciasteczek, np. zamiast masła orzechowego. Ja wykorzystałam tahiny do przygotowania zdrowych domowych krówek z dodatkiem suszonych daktyli .  Jak zrobić domowe tahini (pastę sezamową)?  Składniki (na niecałe 200 ml): 1 szklanka (200 g) sezamu łuskanego opcjonalnie - oliwa o neutralnym smaku: 2 łyżki

Chilli Czosnek i Oliwa
CIASTO JAGODY 206

masło na puch, dodajemy po łyżce budyniu, aż do wyczerpania. Masę wykładamy na biszkopty i równo smarujemy. Przykrywamy 2 biszkoptem. MASA 2: Dobrze schłodzoną śmietanę ubijamy, dodajemy po łyżce krówki i miksujemy.  Żelatynę zalewamy niewielką ilością zimnej wody. Jak napęcznieje rozpuszczamy w mikrofali. Mieszamy z paroma łyżkami śmietany, a następnie dodajemy do masy i miksujemy. Kiedy zacznie gęstnieć

Pani na deser
Polewa lustrzana / Mirror Glaze 165

ważne zadanie do wykonania, a mianowicie zrobić tort krówkowy dla mojego 3 letniego chrześniaka. Niby wszystko jasne tylko nie do końca było wiadomo czy chodzi o tort z cukierkami krówkami, czy tort w krowie łaty;) Postanowiłam, że wypróbuje przepis na mirror glaze i obleję polewą lustrzaną tort. Polewa lustrzana jest bardzo efektowna, można stosować ją na ciasta, torty

Rusty Fork
CIASTO KRÓWKA NA BISZKOPCIE + FILMIK 250

Ciasto krówka na biszkopcie z polewą kajmakową to jedno z pyszniejszych ciast jakie jadłam. Delikatny biszkopt, masa i polewa. Oryginalny przepis na ma ciasto półkruche, natomiast ja przygotowałam je na biszkopcie i wyszło super. SKŁADNIKI :             CIASTO :   6 jajek 1 szklanka mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanka  cukru 1 łyżka(...)masę krówkową i podgrzewając mieszamy aż składniki się połączą. Odkładamy do ostygnięcia. Blat ciasta układamy w blaszce, nasączamy herbatą, rozkładamy masę i przykrywamy drugim blatem ciasta. Ponownie nasączamy. Tężejącą krówkę wylewamy na wierzch i równo rozprowadzamy, posypujemy kruszonymi orzechami i ciasto chłodzimy kilka godzin. Kroimy na kawałki i podajemy. Smacznego.           Zapraszam do obejrzenia filmiku

Kulinarne Fantazje Marioli
Biszkoptowa krówka. 145

Ponieważ tradycyjne ciasto krówka ma dość twarde blaty, wymyśliłam sobie miękkie, biszkoptowe. Zrobiłam na próbę i wyszło super. Do biszkoptu dodałam trochę miodu, zmniejszyłam ilość cukru i dodałam odrobinę kakao dla koloru. Ta krówka będzie u nas w domu częstym gościem :) Wam też polecam. Spróbujcie. Myślę, że tego ciasta nie powstydzilibyście się na świątecznym stole. Składniki na biszkopt: 5 jajek

Agusiowe smakołyki
Krótka historia pewnego romansu – smażone tofu w miodzie faceliowym 179

mięcho aż się uszy trzęsły i dopiero po latach ją olśniło. HIPOKRYTKA!”. Być może, szczególnie, że spożywam jeszcze niewielkie ilości ryb i owoców morza. Niemniej jednak wszelkie świnki, krówki, puchate króliczki i inne latające potwory poszły w odstawkę. Zobaczymy jak ten romansik się rozwinie (póki co trwa już 2 czy 3 tygodnie i ma się dobrze), ale samopoczucie

Kate's Kitchen
Ciasta z kremem / śmietaną 141

jagodowe tajemnica lasu         Sernik z polewą krówkową na migdałowym spodzie       Rolada makowa ze śmietaną i marmoladą        Ciasto jesienna krówka z jabłkami        Ciasto kokosowe na orzechowym biszkopcie        Ciasto truskawkowe        Ciasto Princessa kokosowa        Murzynek Siostry(...)Ciasto porzeczkowa wuzetka        Ciasto kokosowe        Ciasto brzoskwiniowe       Śmietankowiec z porzeczkami        Ciasto puszysta krówka

Passions hobbies life
Ciasto KRÓWKA 990

Pomysł na smaczne i szybkie do przygotowania ciasto - biszkopt karmelowy przełożony bitą śmietaną i udekorowany masą kajmakową. Jestem pewna, że ciasto KRÓWKA przypadnie do smaku osobom, które uwielbiają masę kajmakową i delikatne przekładańce. Zachęcam do pieczenia 😊  Składniki na blachę do pieczenia o wymiarach 20 cm x 30 cm: biszkopt karmelowy 1/2 szklanki zwykłego cukru (100 g) 1/2 szklanki wody(...)łyżki wrzącej wody dodatkowo 150-200 g masy kajmakowej do nasączenia: sok z 1/2 cytryny + 1/3 szklanki przegotowanej wody płatki migdałowe do dekoracji Etapy przygotowywania ciasta KRÓWKA - nasączanie spodu biszkoptu, przekładanie kremem i dekorowanie masą kajmakową oraz płatkami migdałowymi Na samym początku skarmelizować cukier: na suchą patelnię wsypać zwykły cukier i podgrzewać go tak długo (na średnim ogniu

Ugotować