Pyszne ciasto składające się z 6 miodowych spodów i każde przełożone kremem budyniowo -krówkowym a na górze posypane orzechami.Co tu dużo mówić :) trzeba spróbować. SKŁADNIKI miodowe spody -150g masła lub margaryny -3 szklanki mąki -4 łyżki miodu -180g cukru pudru -1 i 1/2 łyżki octu 10% -łyżka sody oczyszczonej -3 jajka krem -2 budynie śmietankowe po 40g -3 szklanki mleka -400g masy kajmakowej (temp.pokojowa) -250g masła dodatkowo garść orzechów włoskich i okruchy z upieczonych spodów WYKONANIE Przygotowan... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...pozytywnie zakręcona mama miłośniczka zdrowej kuchni ,uwielbiam przyrodę i podróże.Ostatnio odkryłam swoją nową pasję - szydełkowanie :)