krówki - 1316 przepisów (strona:54/88)

Sernik z dynią i polewą o smaku toffi 199

jeszcze dynię, postanowiłam przepis od razu wypróbować. Okazało się, że w smaku w ogóle nie czuć dyni, jedynie nadaje ona ciastu piękny żółty kolor. Polewa idealnie pasuje - o smaku krówki, lekko ciągnąca... Pycha! Inspiracja Spód: 200g herbatników,  125g masła lub margaryny,  szczypta cynamonu. Herbatniki zmielić w blenderze na pył. Dodać cynamon oraz stopione masło. Krótko zmielić

Z miłości do słodkości
Czekoladki ze snickersowym nadzieniem 227

razem zrobiłam, niedawno już przeze mnie sprawdzone, czekoladki z nadzieniem krówkowo - orzechowym, smakiem podobne do popularnych batoników Snickers. Idealne na wyjątkowe okazje... Składniki: 100g mlecznej czekolady, 5 cukierków krówek, 3 łyżki likieru jajecznego Adwokat, 2 łyżki orzeszków ziemnych w miodzie. Przygotowanie Orzeszki zmielić przy pomocy blendera. Cukierki połączyć z likierem i stopić na parze. Wymieszać z orzeszkami, lekko przestudzić

Z miłości do słodkości
Tydzień w moim telefonie XXIX 165

było na tyle już. Zapraszam na zdjęcia i do usłyszenia za tydzień.  * nareszcie słonko  * tak się zaczynał ten tydzień przeziębieniem   * dobre, smakowe krówki   * witaminy pomagają walczyć z chorobą   * wiosna, święta - sztuczne,ale piękne * zazieleniło się i tu i tu   * wiosna idzie   * kawa robiona przez S smakuje najlepiej   * kolejna porcja witamin

Magiczne Życie Marty
Drugie śniadanie z Fitellą #4 Batoniki musli 171

wzbogacić o co tylko się chcę. Ciastka są bardzo sycące i jeden taki kawałek z pewnością wystarczy. Co też jest ciekawe ciastka nie są twarde, bardziej przypominają cukierki krówki, a przez to dłużej cieszymy się chwilą i nie jemy w pośpiechu. Do ich wykonania zostały wykorzystane dwa produkty Fitella : płatki z pełnego ziarna pszenicy diet (tzw. mono smak) oraz

Pora coś zjeść
Kawowa krówka na biszkopcie 314

Ciasto krówka w wersji kawowej przygotowane na ciemnym biszkopcie. Jest to ciasto wielowarstwowe, składające się z kakaowego biszkoptu nasączonego kawą, masy kawowej na serku mascarpone, warstwy kajmaku pomiędzy jasnymi herbatnikami oraz na wierzchu masy śmietankowej z pokruszonym biszkoptem. Pyszne zestawienie smaków. Ciasto jest obłędne w smaku! Dość słodkie, ale goryczka kawy lekko przełamuje słodycz kajmaku. Świetnie się będzie komponować

Kuchnia MagdaLeny
Kawowa krówka na biszkopcie 314

Ciasto krówka w wersji kawowej przygotowane na ciemnym biszkopcie. Jest to ciasto wielowarstwowe, składające się z kakaowego biszkoptu nasączonego kawą, masy kawowej na serku mascarpone, warstwy kajmaku pomiędzy jasnymi herbatnikami oraz na wierzchu masy śmietankowej z pokruszonym biszkoptem. Pyszne zestawienie smaków. Ciasto jest obłędne w smaku! Dość słodkie, ale goryczka kawy lekko przełamuje słodycz kajmaku. Świetnie się będzie komponować

Kuchnia MagdaLeny
Ciasto "Słodziak" 122

takie zwyczajne „coś słodkiego”; ) Coś supersłodkiego. Dzisiejsze ciasto to spełnienie marzeń wielbicieli wypieków typu 3bit lub Rafaello,  czy Orzechowiec- czyli "słodziaków" : ) Bardzo udane połączenie masła orzechowego z „krówką” z puszki. Całość w nasączonym likierem kakaowym biszkopcie. Pycha! Uwaga: wciąga : ) Blaszka 22 x 25 cm. Składniki na biszkopt: 5 jaj (M) ¾ szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia ¾ szklanki mąki

Domowe ciasta
Drożdżówki z serem 139

serem kuchniasmakow.blogspot.com Składniki: 500 gram mąki pszennej 3/4 szklanki mleka 60 gram drożdży 1 jajko całe 2 żółtka 1/2 szklanki cukru 70 gram masła Nadzienie 500 gram twarogu typu "krówka" 1 jajko 1 cukier waniliowy 70 gram cukru pudru 2 łyżki masła rodzynki * Sposób wykonania: 1. Mąkę przesiewamy do dużej miski.  2. Mleko podgrzewamy, aby było letnie

Kuchnia smaków
Lody kajmakowe 326

przemieszałam dwa razy w odstępach dwugodzinnych. Jeżeli nie lubicie zbytniej słodyczy kajmaku, to możecie zwiększyć ilość śmietany, ewentualnie dodać mały jogurt naturalny do przełamania smaku. SKŁADNIKI 1 puszka kajmaku "krówka" 500 g śmietany 36% WYKONANIE Zimną śmietanę ubić, następnie dodać do niej masę kajmakową i dobrze zmiksować do połączenia składników. Masę przelać do szczelnie zamykanego pojemnika i wstawić do zamrażalnika

Passions hobbies life
Wafle z masą krówkową 200

przygotowanie zajmuje mniej więcej 5 minut. Czyli wafle z masą krówkową.   opakowanie wafli puszka masy krówkowej   Rozkładamy wafle. Smarujemy masą krówkową, przykrywamy drugim waflem. I znów smarujemy krówką i znów przykrywamy waflem. I tak do wyczerpania składników. Ostatni wafelek na wierzchu zostawiamy suchy. Całość przykrywamy folią aluminiową i dociskamy np. deską. Kroimy w kwadraty, prostokąty lub trójkąty

Niunioki
Racuchy drożdżowe z polewą krówkową :) 199

prawdziwą wanilią 50 g mąki orkiszowej razowej 50 g mąki pszennej razowej szczypta soli 1 jajko 1 czubata łyżka cukru kokosowego olej kokosowy dodatek: krem orzechowo-kakaowy ( Super Krówka ) Przygotowanie: Na początku należy zrobić zaczyn. W tym celu lekko podgrzej mleko (ale nie zagotuj!), w którym rozpuść drożdże oraz cukier. Następnie wmieszaj jeszcze 1 łyżkę mąki orkiszowej (z puli

Zdrowie na języku :P
Ciasto Krówka 191

Połączenie ciasta kruchego z bitą śmietaną zawsze daje świetny efekt :) zwłaszcza na drugi dzień kiedy to ciasto zwilgotnieje od śmietany . U mnie wszyscy uwielbiają Krówkę więc z reguły robię z powiększonej o 1/3 porcji na większej blaszce :) W większości przepisów jest jedynie mąka pszenna ale dodając mąki krupczatki sprawimy ,że ciasto będzie miało lepszy smak i przyjemniejszą konsystencję. Składniki

Wypieki Rene
Ciasto miodowe, podwójnie kremowe 297

swojego wyjątkowego smaku, pamiętam go jeszcze z dzieciństwa, a mimo tego nadaje się niemal od razu do jedzenia. Oto mój tajny przepis na: Ciasto miodowe, podwójnie kremowe, czyli... miodowa krówka :) Do przygotowania ciasta będziemy potrzebować: 2 jajka 0,5 szklanki cukru pudru 1 małe opakowanie cukru waniliowego 1 płaska łyżeczka sody 2 łyżki mleka ok. 150 g miodu 4 szklanki

Ratunku obiad