W zeszłym roku nastawiłam nalewkę z czerwonej porzeczki. Nie zlewałam jej po dwóch miesiącach, tak jak mówi większość przepisów, tylko wstawiłam do spiżarni z zamiarem zlania po pół roku, na święta Bożego Narodzenia. Niestety gdzieś mi to umknęło i przypomniałam sobie o mojej nalewce, dopiero gdy na krzaczkach w ogródku zaczęły dojrzewać kolejne czerwone porzeczki 😀. Nalewkę zlałam po prawie 12 miesiącach, ma piękny głęboki czerwony kolor i jest bardzo aromatyczna i esencjonalna. Przepyszne są też mo... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...