Ciasto Niezły Bajerant – z masą kajmakową i malinami

Ciasto Niezły Bajerant – z masą kajmakową i malinami

Ciasto Niezły Bajerant – z masą kajmakową i malinami

Przepis na : deser

Ciasto Niezły Bajerant z masą z kajmakową, warstwą galaretki z malinami i bitą śmietaną na wierzchu jest nie tylko pyszne, ale i świetnie się prezentuje. Ciasto, które jest bazą deseru przypomina biszkopt, choć powstało bez użycia jajek, jeśli więc akurat nie macie ich w lodówce lub z jakiegoś powodu nie możecie ich używać, to coś w sam raz dla was.   Składniki na ciasto Niezły Bajerant: 1,5 szklanki mąki pszennej typ 450 (375 g) szklanka mleka (250 ml) ⅓ szklanki oleju (90 ml) pół szklanki cukru (110 g)... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu e-PrzepisyKulinarne

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.