Likier krówkowy

Likier krówkowy

Likier krówkowy

Składniki:200 ml wódki1 puszka masy kajmakowej50 ml śmietanki 30%Przepis:Wszystkie składniki umieszczamy w wysokim naczyniu i miksujemy na niskich obrotach do uzyskania jednolitej masy. Przelewamy do butelki i chłodzimy w lodówce. Jak dla mnie alkohol musi się przegryźć, ale można krówkę pić od razu po przygotowaniu ;) Jeżeli lubimy gęstsze likiery możemy dodać więcej śmietanki, a jeśli wolicie rzadsze to możecie całkowicie z niej rezygnować. Z podanych składników otrzymamy ok. 600 ml likieru. Pamiętajcie, że... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Emcia Pichci

Warto przeczytać

12 pysznych przepisów na sałatki na Święta

Poniżej znajdziecie zestawienie pysznych sałatek na Święta. 12 prostych i smacznych przepisów na sałatki wigilijne oraz na kolejne dni świąt.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Przepisy na Wigilię Ewy Wachowicz

Ostatnimi czasy w telewizji pojawia się co raz więcej programów kulinarnych. Jednym z moich ulubionych jest „Ewa gotuje”, w którym główną rolę odgrywa sama Ewa Wachowicz.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.