Mazurek z czekoladową krówką

Mazurek z czekoladową krówką

Mazurek z czekoladową krówką

Mazurek z czekoladową krówką , z migdałami, na kruchym spodzie. Z podanej proporcji ciasta upieczemy dwa kruche spody o wymiarach 25x16 centymetrów. Natomiast polewa, tytułowa krówka jest na jeden blat. Drugi blat można wykorzystać do innego mazurka. Ciasto : 300 g mąki krupczatki, 3 żółtka, 200 g zimnego masła, 100 g cukru pudru, 2 łyżki kwaśnej marmolady, polewa : 50 g masła, 300 g skondensowanego słodzonego mleka, 200 g czekolady deserowej, 100 g posiekanych migdałów, Ciasto : mąkę, pokrojone masło, cukie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.