Likier o smaku korzennym

Likier o smaku korzennym

Likier o smaku korzennym

Likier typowo "babski". Królował na naszym stole w święta. Dobry na każdą okazję.Składniki;700 ml wódki,3 łyżeczki przyprawy do piernika,5 łyżek kremu "krówka",3 łyżki cukru pudru,300 ml śmietany 30%Po przyprawy zapraszam do SKWORCUWykonanie;Wódkę mieszamy z przyprawą, krówką i cukrem pudrem.Dodajemy 200 ml śmietany. Gotujemy na wolnym ogniu. Pozostałą śmietanę ubijamy na półsztywno i dodajemy do jeszcze ciepłego płynu. Likier przechowujemy w lodówce około 2 tygodni po otwarciu butelki.      &nb... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Anioły w kuchni

Warto przeczytać

15 najlepszych likierów na Święta i nie tylko!

Likiery, ach likiery! Słodkie trunki, których wręcz nie da się nie lubić. Kiedyś najpopularniejszym likierem był ajerkoniak, lecz w obecnych czasach wyobraźnia ludzka nie zna granic i powstaje wiele nowych likierów.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.