Pieczenie ciast interesuje mnie od dawna. Z natury jestem dociekliwa, dlatego lubię wiedzieć co i dlaczego . Zwykłe tłumaczenie, że ciasto rośnie pod wpływem temperatury nie wystarcza mi. Wiedza na temat temperatury pieczenia jest bardzo użyteczna, ponieważ znając podstawowe mechanizmy i zasady pieczenia i wyrastania produktów spożywczych możemy dowolnie manipulować temperaturą w naszym piekarniku, w zależności jaki efekt chcemy osiągnąć. Dużo łatwiej jest mi też obserwować rosnące ciasto i modyfikować jeg... czytaj dalej...
Robię to co lubię i lubię to co robię... tak można streścić moją pasję do wypieków. Blog stworzyłam po to, aby zebrać w jedno miejsce przepisy gromadzone przez lata przez moją mamę i babcię. Każdy z nich jest sprawdzony i to wielokrotnie. Do całej tej kupki dołożyłam również swoje ulubione przepisy. Moją kolejną dużą pasją jest dekorowanie. Bardzo się cieszę, że te dwie pasje mogę połączyć ze sobą. Ciągle się kształcę i podnoszę swoje kwalifikacje. Specjalnie po to, abym mogła Wam przekazywać rzetelną i sprawdzoną wiedzę.