Ciasto murzynek Po upieczeniu i odtudzeniu ciasta przekrawamy go na dwie części. Na dolną część kładziemy plasterki bananów, na to galaretkę (ja dałam truskawkową). Gdy galaretka stężeje rozprowadzamy na całą powierzchnię bitą śmietanę. Wszystko przykrywamy drugą częścią ciasta. Ciasto udekorować można lukrem bądź resztką bitej śmietany posypanej kawą. Jeżeli korzystasz z moich przepisów, to poproszę o zdjecia potraw
My World by Dagmara Rekbiurze. Nasz żołądek się nie buntuje, mówi nam: "no dobra, daj, co masz". Godzi się na takie szybkie kęsy pierwszego dania w ciągu dnia, z dwóch powodów. Po pierwsze, bo musi, a po drugie, bo bardzo często rano nie mamy ochoty jeść. Po ciężkim tygodniu pracy przychodzi jednak weekend, a wtedy możemy zaszaleć z porannym stołem . Śniadanie
Moja Mama GotujeNawiązując do drugiej grupy produktów spożywczych. Mleko jako baza sosu beszamelowego :) Klasyczny jak tylko się dało. Idealny do lasagne, zapiekanki, bądź cannelloni, który już w kolejnym poście :) Składniki: 1,5 łyżki masła 2,5 łyżki mąki pszennej 500 ml ciepłego mleka 0,5 łyżeczki gałki muszkatołowej sól, pieprz Przygotowanie: 1. W garnuszku roztopić masło. 2. Dodać mąkę
FITBUuKdziecko robi się coraz większe i podparcie dla głowy staje się wręcz konieczne, szczególnie przy leżeniu na boku. Sami też właśnie przed drugimi urodzinami kładliśmy już Zuzię na poduszce tak jak trzeba, ale dopiero teraz daliśmy jej nieco grubszą poduszkę, bardziej odpowiednią niż poprzednia. Pamiętajmy więc, by ta poduszka dla dziecka nie była od razu wielka i bardzo
Anioszek w kuchniskonstruowania specjalnej maszyny mieszającej ciasto na makaron. Niegdyś dania makaronowe były przysmakiem robotników. Jedzono je głowie rękami. Dopiero później zaczęto posułgiwać się widelcem. Łatwe, szybkie i niedrogie potrawy z czasem zyskały fanów wśród ludzi zamożnych. Według danych Międzynarodowej Organizacji Makaronu najwięcej jedzą go Włosi - 26 kilogramów na osobę. Na drugi miejscu znajduje się Wenezuela - 12 kilogramów
My Chcemy Jeśćprzyprawiamy i gotujemy do miękkości. Do miseczki wlałam odrobinę jogurtu naturalnego i oleju lnianego (zamiast oleju możesz dodać masło). Na drugi dzień zupa została zmiksowana na krem, który smakował Lilianie jeszcze bardziej. II Danie 16:00 Kasza kuskus z cebulką, słonecznikiem, suszonymi pomidorami i natką pietruszki. Super szybkie i super lekkie danie
lady-och-mistrzyni.blogspot.comprzyprawiamy i gotujemy do miękkości. Do miseczki wlałam odrobinę jogurtu naturalnego i oleju lnianego (zamiast oleju możesz dodać masło). Na drugi dzień zupa została zmiksowana na krem, który smakował Lilianie jeszcze bardziej. II Danie 16:00 Kasza kuskus z cebulką, słonecznikiem, suszonymi pomidorami i natką pietruszki. Super szybkie i super lekkie danie
lady-och-mistrzyni.blogspot.comPrzepyszna nalewka z truskawek Składniki: • 1 kg truskawek • 25 dag cukru • 250 ml wódki Sposób przygotowania: 1. Truskawki dać do słoika i zasypać cukrem. Zostawić na noc, aż puszczą sok. Na drugi dzień wlać wódkę, zakręcić i mieszać czasami, aż do rozpuszczenia cukru. Akademia Kulinarna Whirpool obchodzi 3. urodziny, więc każdy życzyć chce: Pomyślności(...)sukcesu, dużo zdrowia i sympatycznych gości! Niech się Wam powodzi i wszystkie smutki, niech w kąt pójdą ;) Aby przejść do drugiej strony proszę kliknąć tutaj
W królestwie smaków Beatypewno będę się o to starać. Dlatego moje dzisiejsze wynurzenia na temat wyższości dnia powszedniego nad świątecznym chcę zilustrować zwykłym daniem. Na stół stawiam gorącą zupę, nakrywam i ogłaszam: zupa na stole. Raz, drugi: zupa na stole, a towarzystwa ni ma. Wreszcie trzeba huknąć w przestrzeń, by zareagowali. Są. Siadamy i jemy, będzie czas na żarty i opowiadania
I tu będę miała takie tebudyń i miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Krem dzielimy na dwie części: do jednej dodajemy garść pokruszonych malin i płatki migdałowe (ja dałam około 30 g). Mieszamy i nakładamy na pierwszy spód. Pierwszy spód przykrywamy drugim i nakrapiamy ponczem. Brzegi ciasta smarujemy kremem (wierzch można zostawić pusty – tutaj będzie polewa czekoladowa). Ja przełożyłam sobie krem do szprycy
Ciastkozercybakterii. Możecie powstały ser mieszać z ulubionym ziołami, warzywami lub zjeść w czystej postaci. Ja połowę zrobiłam z z suszonymi pomidorami, a drugą część zjedliśmy bez dodatków. Składniki: 800 g jogurtów greckich sól do smaku (dałam 1/2 łyżeczki) duża gęsta gaza Na miseczce umieścić sitko wyłożone podwójnie gazą. Wlać jogurty wymieszane z solą. Gazę zawiązać i przykryć talerzykiem , który
O kuchni z uczuciemzupa z batatów i pieczone / duszone mięsa (zwłaszcza cielęcina i wieprzowina) podawane w kociołku razem z warzywami. Oczywiście spróbowaliśmy jednego i drugiego. „Cappuccino krem z batatów w towarzystwie grzanki z serem blue chess” – to danie rzeczywiście wyborne, które zadowoli najbardziej wybrednego smakosza. Bataty faktycznie są w tym kremie wyczuwalne, a przyprawy nadają mu nieco afrykański charakter
Smaki Ewypozostałych składników. Smażymy jeszcze przez kilka minut, dodając masło (dla wzmocnienia smaku). Doprawiamy solą i pieprzem, w razie potrzeby gdy danie jest za suche dolewamy odrobinę wody z grzybów. Najlepiej smakuje odgrzane na drugi dzień
Gotowanie moimi oczamiDodać gruszki i delikatnie obtaczać je w karmelu. Smażyć, aż będą miękkie, a karmel będzie gęstnieć. Wyłożyć na dno formy jedna przy drugiej razem z karmelem. U mnie foremka o rozmiarach 21×30, ale można dać nieco większą. Mąkę pszenną przesiać i wymieszać z pełnoziarnistą oraz spulchniaczami. Jajka utrzeć z cukrem do białości, wlać powoli olej i połączyć
https:KKuchniaMniammokre owoce. Składniki: 250 ml maślanki 125 ml oleju 3 jajka 2,5 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru 1 cukier waniliowy (ja dałam ten "prawdziwy") 2 łyżeczki proszku do pieczenia Mokre składniki wymieszać widelcem, w drugiej misce mieszamy składniki suche i wsypujemy do tych mokrych. Porządnie wymieszać i przełożyć do formy (u mnie 25cm) z dnem wyłożonym papierem
Pelusiowa Kuchnia