Gazpacho (pomidorowy chłodnik)

Gazpacho (pomidorowy chłodnik)

Gazpacho (pomidorowy chłodnik)

Gazpacho to tradycyjny, andaluzyjski chłodnik przygotowywany na bazie dojrzałych pomidorów, z dodatkiem papryki, ogórka, oliwy i octu oraz, opcjonalnie, cebuli i czosnku.  Składniki:około 80 dag dojrzałych pomidorów (sparzone, obrane ze skórki)cały ogórek zielony  (obrane ze skórki)Duża, czerwona papryka (upieczona w folii aluminiowej, po upieczeniu obrana ze skórki)2 -3  ząbki czosnku (przeciśnięty przez praskę)1 duża cebula2 łyżki octu winnego3 łyżki oliwy z oliwek1/2 l soku pomidorowego al... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bon Appetit Małgorzaty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.