Składniki : 3/4 szklanki oleju 1/2 szklanki wody 1 szklanka cukru 3 łyżki kakao 5 jaj 1 i 3/4 szklanki mąki mąki tortowej typ 450 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia Przygotowanie : Olej, wodę, kakao i cukier ( 1 szklankę) wymieszać razem i lekko rozgrzać w garnuszku - do rozpuszczenia cukru, przestudzić Białka ubić z 1/2 szklanką cukru, dodawać po jednym żółtku Do masy jajecznej dodać przestudzoną masę kakaową, wymieszać Dodać mąkę, sodę i proszek - wymieszać ponownie ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula