Masoor dal – zupa z soczewicy wg Nigeli Lawson

Masoor dal – zupa z soczewicy wg Nigeli Lawson

Masoor dal – zupa z soczewicy wg Nigeli Lawson

Aromatyczna, zdrowa, bardzo łatwa do robienia i tania orientalna zupa z soczewicy w wersji polecanej przez kulinarną gwiazdę TV – Nigelę Lawson. Absolutna magia aromatów. Czas: 40 minut Poziom trudności: łatwe Liczba dań: 4 Masoor dal – czyli dalekowschodnia pomidorowa Masoor dal oznacza po prostu zupa z soczewicy. Na Dalekim Wschodzie jest tym, czym pomidorowa u nas. I choć oczywiście Pomidorowa Jest Najsmaczniejsza, to jednak masoor dal, choć równie prosta do zrobienia, wynosi konsumenta na zupełnie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

zupa, tarta, imbir, dynia, twaróg, ziemniaki, mielone, mięso, zupa pomidorowa, suszone pomidory, drugie danie, tarta na słodko, prosta zupa, zupa warzywna, zupa z mięsem mielonym, mięso mielone

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.