Przepis na : obiad
Dzisiaj zachęcam Was do przygotowania szybkiego, wegetariańskiego obiadu. Wystarczy ugotować zielone szparagi, polać je bułką tartą podrumienioną na maśle, a na sam wierzch położyć jajko w koszulce. Czasami najprostsze połączenie składników...jest najsmaczniejsze :) Jeżeli szukacie innych przepisów z wykorzystaniem szparagów to zajrzyjcie TUTAJ . Składniki na 2 porcje: 2 jajka 1 pęczek zielonych szparagów 3 łyżki masła 2 płaskie łyżki bułki tartej 2 łyżki octu, np. jabłkowego sól Do średni... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Dwudziestopięciolatka, która uwielbia zapach drożdżowego ciasta i ... kawy! Próbuje zdrowo się odżywiać i prowadzić aktywny tryb życia :)