Teraz np. raczę się sokiem z jeżyn. Co prawda jest kupny, ale z pięknym składem. Składniki: 1 mango pół melona sok z 1 pomarańczy sok z 1 cytryny 200 ml wody (przepis na 3 porcje) Mango obieramy, usuwamy pestkę, miąższ wrzucamy do blendera. Dorzucamy do tego obranego melona bez pestek, soki z cytrusów i wodę. Wszystko miksujemy do uzyskania
Kardamonovypomidory 2 ogórki 2 czerwone małe cebule 160g czarnych oliwek 300g sera feta przyprawa do kurczaka masło klarowane Dressing: 3 łyżki octu winnego 1 łyżeczka soku z cytryny 3 łyżki wody 5 łyżek oliwy z oliwek 1 łyżka oregano 1 łyżka miodu sól pieprz Wykonanie: 1. Fileta z kurczaka umyć, pokroić w kostkę/ paski, oprószyć przyprawą do kurczaka i odstawić
Szalona Kuchnia EwelinyEmily Ingredients 1 szklanka szpinaku 1 avocado 75 g startego parmezanu ¼ szklanki nasion słonecznika 3 łyżki oliwy 1 ząbek czosnku ¾ łyżeczki oliwy ¼ łyżeczki pieprzu sok z połowy cytryny 2 łyżki wody do podania- makaron Instructions Nasiona słonecznika zalać wodą na 30 minut a następnie odsączyć z wody. Wszystkie składniki pesto umieścić w blenderze i zmiksować na gładko dodając trochę wody
Cooking for Emilyplasterki.Na patelni rozgrzewamy oliwę,wkładamy starty imbir i utłuczoną kolendrę,smażymy razem ok.1 min.Do podsmażonych przypraw wrzucamy warzywa,smażymy razem ,mieszamy ,ok.3-4 min.Przyprawiamy solą i pieprzem,sokiem z cytryny,podlewamy odrobiną wody(kilka łyżek) i dusimy na małym ogniu pod przykryciem ok.10 min.Smażymy naleśniki na małym ogniu,na każdym układamy farsz i przewiązujemy szczypiorkiem.Podajemy gorące z sosem curry
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkimakaron spaghetti sól i pieprz do smaku Wykonanie: Makaron ugotować według opisu na opakowaniu. Mięso wymieszać z jajkiem, bułką tartą, zmiażdżonym czosnkiem, natką pietruszki, sokiem i miąższem z cytryny, dwoma łyżkami wody. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać dokładnie. Formować małe kuleczki, przełożyć do naczynia żaroodpornego, podlać winem i piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez około
Tradycyjna Kuchniamięsa. Składniki: 1 sałata lodowa 3 pomidory 2 ogórki 2 czerwone małe cebule 160g czarnych oliwek 300g sera feta Dressing: 3 łyżki octu winnego 1 łyżeczka soku z cytryny 3 łyżki wody 5 łyżek oliwy z oliwek 1 łyżka oregano sól pieprz Wykonanie: 1. Sałatę umyć i porwać na dowolne kawałki. 2. Pomidory pokroić na ósemki, ogórka na półplasterki
Szalona Kuchnia Ewelinykrem powinna przypaść Wam do gustu 🙂 Składniki: 450g marchewki 450g batatów 1/2 szklanki orzeszków ziemnych niesolonych 1 łyżka posiekanej cebuli 3 ząbki czosnku 3 łyżki oleju 1 litr wody sok z cytryny pieprz sól jogurt naturalny sambal oelek czarny sezam marchewkę i batata pokrój w nieduże słupki czosnek [...] Artykuł ORZECHOWA ZUPA KREM Z BATATA I MARCHEWKI pochodzi z serwisu sandrafrej.com
SandraFrej.comKruche ciasto ( może być takie , użyłam okrągłej formy o 28 cm średnicy). Nadzienie -> ugotować budyń z tych składników: sok z 3 cytryn + dopełnić zimną wodą do ok. 650 ml, 7-8 łyżeczek mąki kukurydzianej (rozmieszać mąkę dokładnie w kilku łyżkach zimnej wody i soku) + 3/4 szklanki cukru. Wierzch: ubita na sztywno piana z 5-6 białek + 3 łyżki cukru
Qlinarnie i Qlinarnieodsączenia na papierowy ręcznik, nadziewamy konfiturą różaną za pomocą szprycy cukierniczej.Polewamy lukrem i posypujemy zmiażdżonymi ciasteczkami oreo. LUKIER : 8 dag cukru pudru, 1,5 łyżki soku z cytryny i gorącej wody. Wszystko dobrze ucieramy i polewamy pączki. Smacznego! MAŁA RADA: Pączki możemy nadziać kremem czekoladowym lub budyniem
Pani na deserszklanki kaszy jaglanej 2 łyżki masła orzechowego (bez kawałków orzechów) 3-4 łyżki syropu klonowego Karmelizowany banan: 1 banan 3 łyżki cukru trzcinowego 1/4 szklanki wody 1 łyżeczka masła 1 łyżeczka soku z cytryny Przygotowanie: Jaglanka: Kaszę jaglaną dokładnie opłukać gorącą wodą i przełożyć do garnka. Wlać mleko i zagotować. Ustawić najmniejszy ogień i gotować pod przykryciem około 15 minut(...)koniec gotowania dodać masło orzechowe, syrop klonowy i dokładnie wymieszać. Karmelizowany banan: Na patelni rozgrzać masło, cukier trzcinowy i wodę. Gotować do uzyskania karmelu. Dodać pokrojonego w plasterki banana, sok z cytryny i delikatnie zamieszać. Smażyć 1 minutę, aż banany oblepią się karmelem. Ugotowaną jaglankę przełożyć do miseczek, na wierzch położyć karmelizowane plasterki banana. Podawać od razu. Smacznego To też
Oryginalny smakodstawić na 15 minut. Posmarować rozbełtanym jajkiem. Nagrzać piekarnik do 180 stopni. Ciasto piec ok 25 minut, do zarumienienia. Ostudzić. Lukier: Cukier puder utrzeć z sokiem z cytryny i odrobiną wody na gładki i gęsty lukier. Lukrem polać gwiazdę
Smakołyki AsiMasa śmietanowa: wszystkie składniki czyli serek, kremówkę, ekstrakt wanilii oraz cukier puder umieszczamy w dużej misce i miksujemy, aż uzyskamy gęstą masę śmietanową Nasączanie: wyciskamy sok z jednej cytryny i dodajemy wodę tak aby uzyskać ⅔ szklanki ponczu Wykonanie całości: autorka przepisu zaleca aby nie wyjmować biszkoptu z formy ja jednak go wyciągłam , zdjęłam papier i ponownie go włożyłam do formy
Słodkie zapomnienielekko wciskając ją w ciasto. Piec w 180 stopniach przez ok 20-25 minut. Ostudzić, polać lukrem i posypać skórką pomarańczy. Lukier: Cukier puder utrzeć z sokiem z cytryny i odrobiną wody
Smakołyki Asijaśminowy) Wykonanie: Masło rozpuścić na patelni i dodać mąkę. Wymieszać i zrobić zasmażkę. Stopniowo dodawać rosół. Mieszając cały czas doprowadzić do konsystencji gęstej śmietany. Dodać śmietanę, sok z cytryny, namoczone w wodzie rodzynki i cukier. Wymieszać dokładnie. Do żółtek dodać łyżeczkę gorącego rosołu. Wymieszać i wlać do sosu cały czas mieszając. Sos zdjąć zaraz z ognia. Dodać sól do smaku
zadanie-gotowanieminut do lodówki ciasto i znowu rozwałkowuję i składam, i tak kilka raz. Pigwę obieram, wykrawam środek i kroję w kostkę. Przekładam do garnka, dodaję sok z cytryny, cukier, odrobinę wody dwie łyżki i przesmażam aż lekko zmięknie. Mak: Mak zalewam litrem zimnej wody i gotuję 30 minut. Odstawiam do przestudzenia. Mak przekładam na sito i gazę żeby woda odciekła
wesoła kuchnia