Konfitura z płatków dzikiej róży

Konfitura z płatków dzikiej róży

Konfitura z płatków dzikiej róży

05.06.2018 Zgodnie z zapowiedzią dzisiaj konfitura z dzikiej róży. Według starego przepisu powinno się płatki ucierać się na surowo w makutrze z cukrem. Trochę mnie to zniechęciło doszłam do wniosku, że zrobię nowoczesnym sposobem, mniej uciążliwym:) zapraszam do przepisu. Składniki płatki dzikiej róży w takim kolorze jak na foto 500g cukier cytryna 1/2 szklanki wody … Czytaj dalej Konfitura z płatków dzikiej róży czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu gotuj ze mną

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

alina jasińskaalina jasińska

Piszę bloga o moim domowym gotowaniu. Poszukuję inspiracji,cały czas wprowadzam do mojego jadłospisu różne nowości.Dzielę się tym z innymi.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

przetwory

Inne przepisy z gotuj ze mną

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.