wypróbujcie przepis. Polecam! (Tortownica o średnicy 18 cm) Biszkopt: 2 jajka 60g cukru 40g mąki pszennej 1 łyżka kakao (płaska) Poncz do nasączenia: 4 łyżki soku cytryny 50 ml wody Krem: 200g mielonego twarogu (może być z wiaderka, ale koniecznie dobrej jakości) 100g masła 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka cukru waniliowego (przepis na domowy tu - klik
Di gotujeskładniki 30 dag pieczarek surowych, oczyścić i wrzucić na ok 8 min do wrzącej wody z łyżeczką cytryny i troszeczkę soli 1 słoik ogórków kiszonych lub konserwowych 1 pęczek koperku pokrojonego 1 puszka kukurydzy 2 pęczki rzodkiewek oczyścić i zetrzeć na tarce 4 jajka ugotowane na twardo pokroić 1 słoik selera wszystkie składniki przełożyć do miski i doprawić majonezem
Moje Wyrobyfolie i schłodzić przez godzinę. Ciasto cienko rozwałkować i wycinać foremką kwiatuszki. Piec w 180 stopniach na złoty kolor. Ostudzić. Lukier: cukier puder utrzeć z sokiem z cytryny i odrobiną wody na gesty lukier. Polać ciasteczka i udekorować posiekana żurawina i pistacjami. Ciasteczka podałam w salaterce Palette Light Blue Ambition Przepis bierze udział w akcji Durszlaka "Przepis na udane święta
Smakołyki AsiSkładniki na 2 porcje: 2 bulwy topimamburu 1 marchew 1 banan 1 jabłko 1 cm kawałek imbiru 1 łyżka siemienia lnianego/oleju kokosowego 1 łyżka soku z cytryny 1 szklanka wody mineralnej Przygotowanie: warzywa i owoce obrać, pokroić na mniejsze kawałki do kielicha blendera nalać wody, dodać rozdrobnione składniki i przyprawy, następnie zmiksować do pożądanej konsystencji
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!pestek słonecznika 4 łyżki mąki pszennej 4 łyżeczki przyprawy do kurczaka olej sól i pieprz Dressing: 4 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka miodu 3 łyżki soku z cytryny 2 łyżki wody sól świeżo zmielony pieprz Wykonanie: 1. Roszponkę umyć i osuszyć, a granat przekroić na pół i wyłuskać ziarenka. 2. Kiwi obrać ze skórki, pokroić na mniejsze części
Szalona Kuchnia Ewelinyłyżeczki oleju kokosowego (Look Food) 2 łyżeczki aminosu kokosowego Dressing: 1 łyżeczka oleju z orzecha włoskiego (Look Food) 1 łyżeczka syropu z agawy 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżeczki wody 1,5 łyżeczki papryki słodkiej 1/3 łyżeczki soli 1/3 łyżeczki pieprzu czarnego Przygotowanie: Tofu dokładnie odsącz z wody za pomocą papierowego ręcznika. Pokrój w kostkę i wymieszaj
Zdrowie na języku :Pwysokości. Babeczki pieczemy w 180 st. przez ok 25-35 minut, w zależności od wielkości foremek. Lukier: w miseczce wymieszać cukier puder z sokiem z cytryny i odrobiną wody. Polać ostudzone babeczki
Smakołyki Asismak owoców, na delikatność kremu i ziarnistość sorbetu to ta kawa będzie w sam raz :) Składniki: (2 porcje) sorbet: ok 250g mrożonych truskawek sok z połowy cytryny 1 łyżka wody 1/4 szklanki cukru (ok. 3 łyżki) krem: 1/2 opakowania serka mascarpone (ok. 125 g) 1/2 kubeczka śmietany kremówki (ok. 100g) 1/4 szklanki cukru pudru (ok. 3 łyżki
Nie do chrzanu!lizać. Serdecznie polecam. SKŁADNIKI: 👌 3 łyżki posiekanych orzechów włoskich 👌 500 gr. ciasta kataifi 👌 150 gr.roztopionego masła 👌 400 gr. serka philadelphia 👌 100 ml. mleka Na syrop: 👌 sok z 1/2 cytryny 👌 200 ml. wody 👌 300 gr. cukru WYKONANIE: Wykonanie tego deseru, krok po kroku, pokazane jest w filmiku. Serdecznie zapraszam do oglądania. my social media: 🎬 YouTube dla kreatywnych 🎬 YouTube Kulinarny
RITA food channelBISZKOPT UPUSZCZAMY NA PODŁOGĘ! Jeśli nie utachnie to znaczy, że jest dobrze upieczony, a do tego będzie puszysty! Na drugi dzień dzielimy go na 3 części, kropiąc mieszanką wody, cukru i cytryny. Pierwszą część Sławek posmarował dżemem brzoskwiniowym i położył drugą warstwę biszkoptu. W tym samym czasie Sebastian ubijał śmietanę z dodatkiem śmietanfixu (dzięki temu jest ona sztywniejsza i lepiej
Sprawni w smakumąki ziemniaczanej 5 łyżek oleju szczypta soli Masa: 1 puszka ananasów 2 budynie śmietankowe bez cukru 2 galaretki cytrynowe 200 g masła Nasączenie: 2 łyżki soku z cytryny + kilka łyżek wody Białka razem ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec stopniowo wsypujemy cukier. Następnie dodajemy po 1 żółtku – miksujemy do połączenia po każdym dodaniu. Na koniec wlewamy
Smaki Na Talerzucukru 1 łyżka mąki pszennej 400ml mleka 1 i 1/2 łyżki cukru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 120g masła w temperaturze pokojowej Do nasączenia: 2-3 łyżki soku z cytryny około 80ml wody 1 łyżeczka cukru pudru Wierzch: około 600g owoców jagodowych 2 galaretki w proszku (użyłam przezroczyste galaretki o smaku truskawkowo – waniliowym) 800ml gorącej wody 1. Do rondelka wlać 250ml
Mała Cukierenkapiekarnika nagrzanego do 180*C i pieczemy ok. 30 minut aż do zarumienia się. Wyciągamy, studzimy i gotowe! Można jeszcze ewentualnie polać je lukrem (cukier puder + ciepła woda + sok z cytryny
W Moim Magicznym DomuTrochę mnie to zniechęciło doszłam do wniosku, że zrobię nowoczesnym sposobem, mniej uciążliwym:) zapraszam do przepisu. Składniki płatki dzikiej róży w takim kolorze jak na foto 500g cukier cytryna 1/2 szklanki wody … Czytaj dalej Konfitura z płatków dzikiej róży
gotuj ze mnąszkl.cukru cukier waniliowy kostka margaryny 50 g drożdży duża śmietana 18 % (ja dałam 330g z firmy Zott) na lukier: cukier puder(ok 2 szkl.) kilka kropli soku z cytryny i odrobina wody- składniki wymieszać Na nadzienie : 3/4 szkl.cukru 2 łyżeczki cynamonu 100 g roztopionego masła Przygotowanie: mąkę ,cukier, cukier waniliowy i margarynę-wyrabiamy w misce,,potem dodajemy śmietanę wymieszaną dokładnie
Swojskie jedzonko