wątróbka drobiowa - 999 przepisów (strona:47/67)

Polędwica wołowa, psiamać! 99

delikatna jest, krucha, no po prostu miodzio! Dobra, ma to także swoją cenę i do tanich nie należy - 90 zł za kilogram. Dobra, jest to trochę więcej niż koszt wątróbki drobiowej z dwudziestu kurczaków ale psiamać - warto, oj warto! Polędwicę wołową wyciągamy z lodówki aby podczas smażenia mięso miało pokojową temperaturę. Mięso przed samym smażeniem doprawiamy solą i pieprzem. Grzejemy

Right Behind The Kitchen
St. Valentino Chleb i Wino w Konopnicy koło Lublina 192

soczyste i delikatne mięso - pomimo sosu na bazie śmietanki danie przyjemne. Rozczarowany trochę byłem polędwicą wołową - zbyt gumiaste mięso jak na polędwicę... W nazwie dania była także "koronka z wątróbki drobiowej" - niestety otrzymałem tylko 1 kawałeczek podrobu.  Zdecydowanie najlepszym daniem okazał się kapłon (wykastrowany kogut) faszerowany truflami na szpinaku z ziemniaczkami. Samo mięso było aromatyczne, zamknięte w delikatnej skórce

Right Behind The Kitchen
Pasztet z indyka i wątróbki 123

mieszanki mielonego mięsa z indyka i wątróbki drobiowej ( w proporcji 3:1 ) średnia cebula ząbek czosnku 1 szklanka białego wina łyżka margaryny ( masło w wersji niealergicznej ) 3 żółtka ugotowane na twardo koperek pół łyżeczki rozmarynu pół łyżeczki tymianku olej rzepakowy sól i pieprz Cebulkę drobno pokroić. Na patelni rozgrzać olej, dodać cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Podsmażyć. Dodać mięso

Atlas Smaków
Wątrobiane kluski na rosole 226

Dziś przygotowałam nietypowe danie. Są to kluski z drobiowej wątróbki na rosole. Jadłam je u bratowej podczas wizyty u Niej i mojego brata. Dla mnie była to nowość ale danie zasmakowało nam i oczywiście nie byłabym sobą gdybym ich nie przyrządziła. Co prawda wątróbka wyszła mi za gruba bo nie mam wprawy tak jak Krysia ale następnym razem będzie lepiej

Ewa w kuchni
Pasztet wykwintny z morelą. 193

zawsze na Boże Narodzenie i Wielkanoc. Polecam! Składniki na pasztet wykwintny z morelą: 200 g cielęciny 250 g wieprzowiny 200 g gęsiny (może być również inny drób) 200 g drobiowych wątróbek 1 łyżka masła 10 cienkich plastrów tłustego surowego boczku lub słoniny 4 jajka 150 ml śmietany 30% 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka cukru pudru 1 cebula 2 ząbki

Rozpustne gotowanie
Lublin, nie taki zły! 284

szabasowe podawane z chałką. W karcie jest to przystawka, jednak dla mnie zupełnie wystarczająca :) Cena 12 zł. Wątróbka na miodzie i winie  Wątróbka na miodzie to specjalność restauracji. Wątróbka drobiowa smażona na miodzie i winie z grzybami podana z chałką. Bardzo, bardzo smaczna! Cena 22 zł Z czystym sumieniem polecamy to miejsce zarówno ze względu na smak dań, miłą

Taste Of My Day
Gęsie wątróbki z karmelizowaną cebulą i jabłkami 117

wszystkich drobiowych wątróbek najsmaczniejsze są gęsie. Jeśli jeszcze są z gęsi owsianych to również zdrowe. Nie są zbyt tanie, ale warte swojej ceny. Pysznie smakują z karmelizowaną w brązowym cukrze cebulą i jabłkami. Doskonałym dodatkiem do niej są prezentowane w poprzednim poście placki ryżowe. Wszystko usmażone na smalczyku roślinnym Smakowita Pajda , która zaskoczyła mnie tym, że sprawdza się doskonale

Wiem co jem
20 NAJLEPSZYCH PRZEPISÓW Z KURCZAKIEM 838

caprese 9. Gumbo z kurczakiem 10. Sałatka gyros 11. Kanapka souvlaki 12. R osół z serowo-mięsnymi pulpecikami 13. Pierogi z kurczakiem, fetą i szpinakiem 14. Zapiekane bułki z wątróbka drobiową 15. Roladki z kurczaka z pieczarkami i mozzarellą 16. Kurczak w cieście z sosem słodko-kwaśnym 17. Enchiladas z kurczakiem i fasolą 18. Kurczak w papirusie, wersja domowa

Przepisy Aleksandry
Pasztet drobiowy bez pieczenia 97

wątpliwości co właściwie zostało tam zmielone... Pasztet zawsze kojarzył mi się z czymś trudnym ale okazało się, że niepotrzebnie. Pierś z kurczaka podsmażyłam, następnie podgotowałam w czerwonym winie z drobiową wątróbką po czym całość zmiksowałam. Żeby trochę urozmaicić smak mojego pasztetu dodałam zielone oliwki. Całość wystarczy tylko przełożyć do foremek i schłodzić - bez konieczności pieczenia

Milion Smaków
pasztet z gęsi domowej roboty 93

Przedstawiam Wam efektowny przepis na pyszną potrawę Produkty: 1 kg surowego boczku bez skóry 1 kg wątróbki drobiowej 1 gęś 3 cebule 2 główki czosnku 5 kajzerek 6 jajek 5 liści laurowych 20 ziaren liści 10 ziela angielskiego 4 łyżki soli po ugotowaniu pieprz do smaku 2 łyżki minimum 10 słoików

Ugotujmy Coś
Warsztaty Love Beer -Warszawa 26.03.2015 174

dzięki której miałam okazję tak miło spędzić czas. A oto co przygotowaliśmy: 1.Sałatka z wędzonym pstrągiem, piklowanymi warzywami  i domowym majonezem serwowana z klasycznym lagerem 2.Pasztet z wątróbek drobiowych z konfiturą z fig serwowany  z piwem typu bock 3.Zielone banany w krakersach ze słodkim sosem z prażonymi orzechami nerkowca serwowane z piwem pszenicznym ciemnym 4. Omlet

Stare Gary
Pasztet drobiowy 126

mielenie zajmuje trochę czasu. Jednak domowy pasztet jest o wiele smaczniejszy niż kupny, a także wiemy co dokładnie jemy.  Składniki: 2 ugotowane ćwiartki z kurczaka 300 g drobiowej wątróbki 1 obrana cebula 1 ugotowana marchewka + pietruszka (mogą być to warzywa z rosołu) sól, pieprz gałka muszkatołowa 2 jajka 1 łyżka bułki tartej olej 1. Wątróbkę obrać, oczyścić. Na patelni

Ugotować
Domowy pasztet 134

uwielbiamy, Tato, co dziwne w kontekście innych mężczyzn zdecydowanie  woli sery :) Przepis jest już przez nas wielokrotnie sprawdzony, zachęcam więc z czystym sumieniem do wypróbowania. Składniki: 1 kg drobiowych wątróbek 0,5 kg łopatki wieprzowej b/k 0,5 kg podgardla wieprzowego bez skóry 1 średni seler ( u mnie 0,4 k) 1 średnia marchewka 4 średnie cebule 4 liście

Gosia gotuje
Faszerowana kaczka barbarie 154

narzekam, bo farsz, którym kaczka jest nadziana jest po prostu bajeczny. Ta została przygotowana na tegoroczną Wielkanoc. Składniki: 1 kaczka barbarie waga 1,9 kg Farsz: 350 g wątróbki drobiowej 1 bułka pszenna 2 jajka 1 pęczek  pietruszki 1/2 płaskiej łyżeczki gałki muszkatołowej 1 łyżeczka majeranku sól i pieprz do smaku Sposób przygotowania: Kaczkę umyć, osuszyć, natrzeć solą

Gosia gotuje
Wątróbka z cebulką 186

widzimy po ilości składników danie to jest bardzo proste, dlatego świetnie nadaje się na studenckie stoły. Również koszt składników jest bardzo mały a przygotowanie dziecinnie proste. Składniki: -400g drobiowej wątróbki -2 duże cebule (można manipulować stosunkiem wątróbki do cebuli według uznania) -dwie łyżki oleju do smażenia -sól pieprz Przygotowanie: Wątróbkę myjemy, wycinamy białe lub żółte nieapetyczne ścięgna

Tanie przepisy studenckie