wątróbka drobiowa - 999 przepisów (strona:51/67)

Potrawka z drobiowych żołądków 155

height: 1em; max-height: 1em;" /> Cóż ja lubię podroby , a niektóre nawet uwielbiam , jak serduszka , czy wątróbkę . Nawet moje dzieciaki nimi nie gardzą , kochają serduszka drobiowe i potrawkę z żołądków , jakoś tylko do wątróbki , nie mogę ich przekonać . Dobrze przyrządzone żołądki są naprawdę przepyszne , podane z makaronem i szczypiorkiem .. uwierzcie , bajka " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height

Ogrodnik w podróży
Pasztet z królika 115

Ilość porcji: 2 foremki (około 20 kawałków) Składniki: 1 kg tuszy z królika 360 g boczku 250 g wątróbki z królika lub drobiowej 1 duża cebula 2 marchewki 2 pietruszki 4 jajka 1 l wody liść laurowy 3 – 4 ziarenka ziela angielskiego sól pieprz Przytogowanie : Królika pokroić(...)angielskie i liść laurowy. Całość zalać wodą i gotować pod przykryciem na małym ogniu do momentu, aż mięso będzie miękkie. Pod koniec gotowania dodać oczyszczoną wątróbkę, doprawić solą i pieprzem i gotować jeszcze 10 minut. Mięso i warzywa odcedzić (nie wylewać wywaru z rosołu), wystudzić i zmielić 2 – 3 razy

KuchniaWeDwoje.pl
Pasztet wieprzowy z grzybami 114

wieprzowiny ( łopatka, szynka ), 100 g wołowiny, 0,6 kg podgardla, 1 kg wątróbki gęsiej lub innej drobiowej, 30 – 40 g grzybów suszonych 6 ziaren pieprzu czarnego, 6 ziaren ziela angielskiego, 1 listek laurowy, 2 cebule, 1 marchewka, 1 pietruszka, kawałek selera 120 g suchej bułki, 7 jajek, 100 ml brandy, sól, gałka muszkatołowa, imbir mielony tłuszcz lub plastry surowego boczku(...)wodą ( tylko tyle aby przykryć mięso) i gotować na niewielkim ogniu do miękkości. Odstawić do ostudzenia. Wyjąć mięso i grzyby na półmisek. Wywar przecedzić, namoczyć w nim suchą bułkę. Wątróbkę podsmażyć na różowo w środku. Zemleć mięso razem z grzybami, wątróbką i odciśniętą bułką - TRZYKROTNIE. Masę mięsną dokładnie wymieszać dodając brandy i doprawiając do smaku świeżo tartą gałką muszkatołową, imbirem

królestwo garów
Wątróbka drobiowa – wątróbka gęsia z jabłkiem 101

font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} 700 g wątróbki gęsiej – może być inna drobiowa, tłuszcz gęsi, 3 – 4 cebule, 6 – 7 jabłek – szara reneta, sól, cukier, łyżka świeżego tymianku, konfitura z żurawiny, Wątróbkę oczyścić –usunąć błony i różne przyległości, umyć, osuszyć

królestwo garów
gulasz z żołądków drobiowych... 142

wlać do sosu, dodać posiekaną drobno natkę pietruszki, mieszać do zagotowania, podać z czym się lubi, podałam z kaszą gryczaną białą i surówką z kiszonej kapusty - podroby drobiowe typu żołądki, serca, wątróbka są bardzo lubianym w naszym składnikiem i na obiad i na przystawki..........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Jagnieca wątróbka w sosie z fasolą 140

Kolejna pyszna i prosta w przygotowaniu odsłona wątróbki. Aromatyczne danie jednogarnkowe świetnie komponuje się podane z pieczywem albo ryżem. Bardzo sycące. Wątróbkę można zamienić na wieprzową lub drobiową, które wyjdą po prostu mniej kruche. Składniki (4 porcje) -500 g wątróbki jagnięcej -1 puszka pieczonej fasoli w sosie pomidorowym -1 pomidor -1 mała marchew -1/4 szkl. wody lub bulionu

Zielona Kuchnia
Szybkie kanapki z pasztetem 122

jest osobom na diecie niskocholesterolowej lub niskoenergetycznej. Natomiast wątróbki to doskonałe źródło prowitaminy A potrzebnej do utrzymania zdrowej skóry oraz zabezpieczenia przed infekcjami. Pasztety drobiowe mogą być przyrządzone z mięsa kurczaka, gęsi, kaczki lub wątróbki z kurcząt. Ich delikatna kremowa konsystencja oraz delikatny smak doskonale współgrają z szeregiem dodatków. Łączenie smaków Najczęściej w sklepach spotykamy pasztety pieczone, sporządzone z mięsa

Moja smaczna kuchnia
Domowy pasztet w słoikach ( do smarowania ). 208

podniebienia i co najważniejsze są zdrowe !! Gdyby ktoś raz spróbował takich pyszności już nigdy by nie chciał jeść wędlin ze sklepu !   Składniki : 1 kg wątróbki z indyka ( może  być drobiowa ) 1 kg mięsa wieprzowego  ( karkówka, łopatka ) 1 kg słoniny 8 dkg kaszy manny 1,5 g mielonego imbiru 1,5 g mielonej gałki muszkatołowej sól pieprz mleko

Przepisy i porady kulinarne
Żołądki drobiowe w cieście z kalarepą i surówką 117

Nuże, łasuchy! Ile to razy rzuciliście okiem na takie "małe motylki" leżące tuż obok wszelkich partii kurczaka w sklepowej chłodni? Ile to razy zlekceważyliście wspaniałe podroby jak wątróbkę, serca czy tytułowe żołądki drobiowe? No właśnie, te ostatnie są w szczególności lekceważone, zbyt często . Osobiście, w ślad za mamami i babciami, dodaję zarówno żołądki i serca do rosołu, a później przekładam

Right Behind The Kitchen
Wątróbka z karmelizowanymi truskawkami i rukolą 132

powodzeniem serwowane jako drugie danie. Swoje potrawy najczęściej przygotowuję z wątróbki jagnięcej lub cielęcej, ale bez żadnego problemu w ten sposób można takze przygotować drobiową czy wieprzową. Składniki (4 porcje) -600 g wątróbki (u mnie jagnięca) -400 g truskawek -2 łyżki oleju rzepakowego -2 łyżki cukru -50 ml wody -rukola -opcjonalnie: sól i pieprz Przygotowanie Wątróbkę umyć, oczyścić i pokroić

Zielona Kuchnia
Wątróbka drobiowa w pomidorach 134

Dzisiaj obiad szybki, lekki i przyjemny dla wielbicieli wątróbki, a w dodatku dietetyczny . Wystarczy dosłownie kilka składników, które najczęściej mamy w domu by powstało fajne danie

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Azjatycka watrobka z kurczaka 209

Dzisiaj przez jednych uwielbiana a przez innych znienawidzona wątróbka z kurczaka. Ale nie tradycyjnie ale na sposób azjatycki. Gotowi do odkrycia nowych smaków? Do przygotowania dania

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Potrawka z podrobów z warzywami 144

Dzisiaj coś dla mięsożerców, albo może powinnam napisać- dla koneserów mięsnych smaków. Podroby nie wszystkich jedzących mięso przekonują. Faktycznie, można kochać albo nienawidzić. Ja jako dziecko jadłam wątróbkę niczym za karę, nie cierpiałam żołądków, mówiąc szczerze- smak i zapach wywoływał we mnie swego rodzaju obrzydzenie. No to Was zachęciłam! Nie ma co ;) Na całe szczęście dorosłam, dorosły moje zapędy kulinarne(...)przekonać niejednego sceptyka, pod warunkiem, oczywiście, że są odpowiednio przyrządzone. Do przygotowania tego dania (ok. 5 porcji) naszykujcie: 700 g ulubionych podrobów. Ja tym razem wykorzystałam drobiowe, gdyż są delikatniejsze, 300 g wątróbki, 200 g serc, 200 g żołądków kurzych i indyczych dużego pora dwie średnie marchewki pietruszkę 5 średnich ziemniaków średnią cebulę pół kwaśnego jabłka mąkę smalec (lub olej

Pichceniomania
Relacja z warsztatów kulinarnych WINIARY z Davidem Gaboriaud 104

gotowanie, na sprzątanie, zdjęć robienie, smakowanie przygotowanych dań. W to wszystko wplątane została energia, entuzjazm, pasja i miłość do gotowania.   Przygotowaliśmy: PRZYSTAWKA – Mus z kurzej wątróbki na grzankach z użyciem BULIONU DROBIOWEGO WINIARY Bardzo delikatny, oryginalny w smaku, z dodatkiem koniaku. Podany w dwóch wersjach, z olejem zielonym oraz z konfiturą z mirabelek. ZUPA – Krem z kalafiora z palonym

Moniki Smakołyki
Wątróbka cielęca w cebuli i marchewce z groszkiem 91

groszkiem a w dodatku z ketchupem i koncentratem pomidorowym wydaje wam się dziwne - to tym bardziej polecam wam ten eksperyment. Pasują do siebie naprawdę dobrze. Oczywiście wątróbkę cielęcą można zastąpić inną, np drobiową, która jest delikatniejsza, ale nie ma aż tak wyraźnego smaku

Milion Smaków

Proponowane wyszukiwania