Pasztet drobiowy.

Pasztet drobiowy.

Pasztet drobiowy.

Czasami mamy problem, co zrobić z mięsem z rosołu. Ja między innymi robię pasztet. Obieram mięso z kości i zamrażam bo z jednej porcji byłoby za mało. Gdy uzbieram odpowiednią ilość, wtedy działam :) Składniki: 850 g mięsa drobiowego z rosołu (obranego z kości) 150 g wątróbki (ważyłam po ugotowaniu) 1/2 małej marchewki z rosołu 1/2 małej pietruszki z rosołu 1 cebula z rosołu 1 ząbek czosnku 1/3 łyżeczki gałki muszkatałowej sól, pieprz, oregano 2 jajka (osobno żółtka i białka) 1 bułka Wykonanie: Wątróbkę ugotować... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Agusiowe smakołyki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.