Przepyszna wątróbka wieprzowa SKŁADNIKI 1 kg wątróbki wieprzowej 4 cebule mąka listek laurowy sól pieprz olej do smażenia 0,5 szklanki wody SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Wątróbkę
RAROSSAniedzielny obiad, na który składał się pieczony, faszerowany kurczak, pieczone frytki i klasyczna surówka w kiszonej kapusty. Zupełnie nieklasyczny był kurczak, faszerowany kaszą gryczaną, pistacjami, jarmużem, mielonym indykiem i drobiową wątróbką. Coś niesamowitego! Od dawna chcieliśmy go zrobić, gdyż na przepis Karola Okrasy natrafiliśmy już jakiś czas temu, ale długo jakoś się nie składało, bo danie wymaga uwagi i czasu
Niedzielny kucharzOpis Galareta: Galareta czyli inaczej zimne nóżki to jedna z bardziej popularnych potraw mięsnych, ale takich specyficznych. To zalewane mięso w galarecie z dodatkiem rozmaitych dodatków
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnePostanowiłam zrobić pasztet tym razem z szynki, boczku i wątróbki ,oczywiście. Bardzo dobrze się smaruje i smakuje. Wiem co jem i radość że zrobiłam sama Wywaru
Kuchnia PokoleńWątróbka nie należy do ulubionych dań, ale z tego przepisu na pewno ją polubicie. Jest tak delikatna, że z chęcią się ją je. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pyszniepokroić, układać z cebulką w misce na sałacie z dodatkami: pomidory, ogórek zielony, pokrojona mozzarella: biorę udział w projekcie TRND "zobacz TUTAJ" , szczypiorek, przed podaniem podaniem posolić i popieprzyć - wątróbki drobiowe bardzo lubię, najlepiej mi smakują na zimno do pieczywa , również jako sałatka z różnymi dodatkami.........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięteż użyłam foremki w kształcie zajączka. Taki pasztet może stanowić fajną świąteczną dekorację stołu. Składniki: 1 kg fileta z indyka 300 g podgardla wieprzowego bądź słoniny 300 g drobiowej wątróbki 2 cebule czosnek 1 bułka kajzerka 3-4 jajka 3-4 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego szczypta chili 1 łyżeczka czubata czerwonej czubrycy
Niespełnione zdolności kulinarnePrzepyszny domowy pasztet, z różnych gatunków mięsa oraz warzyw, idealnie wpisuje się w tradycyjne potrawy Wielkanocne SKŁADNIKI 2 kg łopatki wieprzowej 1 kg wątróbki drobiowej 1 kg karkówki, 4 marchewki 3 pietruszki 1/2 średniego selera 5 średnich cebul 6 jajek czerstwa 10 ziarenek ziela angielskiego 10 ziarenek pieprzu kilka liści laurowych 4 łyżki
RAROSSAPasztet z łopatki i wątróbek to mój kolejny domowy przysmak na wielkanocne śniadanie. 800 g łopatki bez kości 500 g wątróbek drobiowych 2 cebule 1 duży ząbek czosnku 2 marchewki 1 pietruszka 1/4 średniego selera 1 bułka namoczona w mleku 2 jajka surowe 8 jajek ugotowanych sól morska do smaku świeżo mielony pieprz do smaku świeżo mielona gałka muszkatołowa
Kolorowa kuchnia Elkiroku wymyślam inny. Ten został upieczony na jedne ze świąt i dla przypomnienia odświeżam przepis przenosząc go z poprzedniego bloga. 500 g filetu z piersi kurczaka 200 g wątróbki drobiowej 300 g łopatki
Kolorowa kuchnia Elkismakuje znakomicie. Podane ze świeżym pieczywem… musicie je zrobić, a nie pożałujecie Jak wiecie, przeważnie te proste przepisy są najlepsze! Zobacz też: Zupa krem cebulowa Jak usmażyć wątróbkę? | Wątróbka drobiowa z cebulą Tarta z roszponką, szynką i cebulą Przepis na duszoną cebulę Drukuj przepis Porcji: 3 Czas gotowania: 20 minut Składniki 5 średnich cebul kilka plasterków szynki lub innego
Kuchnia Bazyliipręgę wołową. SKŁADNIKI: - 4 ugotowane ćwiartki z kurczaka - 2 ugotowane marchwki - 1/2 ugotowanego małego selera - 4 jajka - 1 bułka namoczona w rosole - sól, pieprz, majeranek - kilka wątróbek drobiowych opcjonalnie grzyby mrożone lub suszone ugotowane w rosole Mięso, podroby, warzywa i żółtka umieść w misce i zmiksuj blenderem na gładką masę, dodaj przyprawy. Jeśli chcesz zrobić wersję z grzybami
SMYKWKUCHNIżeby odciągnąć nadmiar tłuszczu. Podajemy najlepiej zaraz po usmażeniu, wedle uznania z solą lub cukrem, z kwaśną śmietaną lub z gulaszem. Smacznego. Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Wątróbka drobiowa z jabłkiem Przepis na domowe frytki Pikantne Skrzydełka KFC Artykuł Placki ziemniaczane – sprawdzony przepis pochodzi z serwisu Księga Smaku
Księga-Smakumnie, to możecie znaleźć tu ciszę i spokój oraz ukojenie w dobrej kuchni. Zapowiedź jesiennego menu. Przekąski: ser łomnicki / konfitury z rokitnika i dereni / pasztet z wątróbki drobiowej z czarnym bzem / pieczywo: gryczane, kukurydziane, foccacia, brioszka. Amuse-bouche: jabłko / słonina / skóra wieprzowa. Przystawka: śledź / ziemniak / koper / chrzan / olej lniany. Przystawka: jeleń / kurki / borowik / pietruszka / nasturcja. Danie główne: łosoś / kalafior
Food Square