Domowy pasztet z suszonymi grzybami

Domowy pasztet z suszonymi grzybami

Domowy pasztet z suszonymi grzybami

W tym roku nie można narzekać na brak grzybów. Mam więc nadzieję, że większość z Was, tak jak ja wykorzystała efektywnie ten czas, przygotowując zapasy na zimę. Suszone grzyby, bo o nich mowa, będą niezbędne do tego przepisu, a zapewniam, że ten pasztet warto zrobić. Składniki na 4 słoiki 0,5 l: 0,7 kg  drobiowych wątróbek 0,5 kg  łopatki wieprzowej b/k 0,5 kg   boczku bez skóry 2 duże garście suszonych podgrzybków 1/2 szklanki wywaru z gotowania grzybów 2 średnie cebule 2 liście laurowe 4-5... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gosia gotuje

Autor

Gosia gotujeGosia gotuje

Lubię gotować, w kuchni nie boję się eksperymentować, a konkretny przepis, to dla mnie często jedynie mały drogowskaz. Z przyjemności odkrywania nowych smaków można bowiem stworzyć coś olśniewającego, z czegoś co właśnie znajduje się w lodówce. Mieszkam we Wrocławiu.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

grzyby, mięso, słoik, pasztet, boczek, wątróbka drobiowa, drobiowe, pieczywo, przetwory, chleb, pasztet wieprzowy

Inne przepisy z Gosia gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.