Składniki: 2 porcje ¾ szklanki kuskusu, 150 g wątróbki z indyka, 1 mała cukinia, 2 małe cebule, 250 ml bulionu drobiowego, 300 ml mleka, 4 łyżki oleju rzepakowego, 1 łyżka masła klarownego, zielona pietruszka, pieprz kolorowy świeżo zmielony do smaku, sól himalajska do smaku. Przygotowanie: Wątróbkę płuczemy, oczyszczamy z wystających żyłek. Moczymy w mleku ok. 10 min. Cebulę kroimy na plastry i podsmażamy na 2 łyżkach oleju, na złoty kolor. Przekładamy na talerzyk i delikatnie s... czytaj dalej...
Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.