Wątróbka z gęsi owsianej w cydrze

Wątróbka z gęsi owsianej w cydrze

Wątróbka z gęsi owsianej w cydrze

Przepis na : obiad

Wątróbka panierowana klasycznie w połączeniu z jabłkami karmelizowanymi w cydrze.  Składniki:  600 g gęsiej wątróbki 150 g smalcu gęsiego 150 g bułki tartej 3 łyżki mąki 2 jajka 2 jabłka 2 łyżki brązowego cukru 100 ml cydru sól, pieprz Przygotowanie:   Wątróbki oczyściłem z błon i żółci, opłukałem, osuszyłem i pokroiłem na plastry. Kroić należy ukośnie tak, aby plastry miały jak największą powierzchnię. Rozłożyłem pokrojone wątróbki na talerzu, lekko posoliłem i oprószyłem mąką z obu stron. N... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.