Wątróbka z gęsi owsianej w cydrze

Wątróbka z gęsi owsianej w cydrze

Wątróbka z gęsi owsianej w cydrze

Przepis na : obiad

Wątróbka panierowana klasycznie w połączeniu z jabłkami karmelizowanymi w cydrze.  Składniki:  600 g gęsiej wątróbki 150 g smalcu gęsiego 150 g bułki tartej 3 łyżki mąki 2 jajka 2 jabłka 2 łyżki brązowego cukru 100 ml cydru sól, pieprz Przygotowanie:   Wątróbki oczyściłem z błon i żółci, opłukałem, osuszyłem i pokroiłem na plastry. Kroić należy ukośnie tak, aby plastry miały jak największą powierzchnię. Rozłożyłem pokrojone wątróbki na talerzu, lekko posoliłem i oprószyłem mąką z obu stron. N... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję